Política

corrupció pp país valencià

Camps nega el finançament il·legal del PP valencià

L’expresident de la Generalitat Valenciana assegura que mai ha ordenat pràctiques irregulars ni en l’àmbit públic ni en el del partit

L’exsecretari general popular Ricardo Costa declara en el judici pel cas Gürtel que la formació es va finançar de manera il·legal

L’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha negat aquest dimecres que el PP valencià hagi finançat de manera irregular les campanyes electorals municipals i a les Corts del 2007 i les legislatives espanyoles del 2008, tal com ha afirmat aquest matí l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa durant el judici del cas Gürtel a l’Audiència Nacional. En una resposta al fiscal, Costa ha admès el finançament il·legal del partit i ha fet responsable l’exlíder popular valencià de les principals decisions durant aquelles campanyes.

Camps ha reaccionat a aquestes declaracions durant una atenció als mitjans. En ser preguntat per la declaració judicial, l’excap del Consell ha remarcat que “és impossible que ningú pugui dir res mai de mi perquè mai he donat cap ordre per a una actitud irregular ni il·legal en cap àmbit, ni a l’administració autonòmica ni al PP valencià “.

L’expresident ha explicat als periodistes que quan a l’octubre del 2009 van començar a sortir informacions sobre el presumpte finançament del PP valencià va preguntar a les persones que havien dut aquelles campanyes i li ho van “negar rotundament”. Segons ell, en el seu moment li van presentar documentació de fiscalització per part del tribunal i la sindicatura de comptes i que ell mateix va encarregar una doble auditoria al PP valencià. Ha afegit que el PP espanyol va encarregar una investigació al seu comitè de drets i garanties i els responsables de les campanyes electorals hi van comparèixer per aportar tota aquesta documentació.

L’exlíder popular valencià s’ha mostrat perplex per la declaració judicial del seu exnúmero 2. Ha comentat que recentment va parlar amb Ricardo Costa, en el marc d’un dinar amb altres antics càrrecs del partit, i que “en cap moment va explicar el que ha explicat avui”. De fet, ha revelat que el passat 9 de gener un document exculpatori on “deixava clar la netedat dels comptes del partit”.

“Si algú no està d’acord amb una manera de fer les coses el primer que ha de fer és dimitir i no anys després dir que allò no era bo i que ho va fer perquè era una obligació del càrrec que representava”, ha traslladat a Costa.

Camps ha asseverat que mai ha tingut cap conversa amb els empresaris Francisco Correa i Pablo Crespo, considerats com els caps de la trama Gürtel, i que “no tenia la menor idea que tinguessin res a veure amb l’activitat del partit a València”.

Preguntat sobre si pensa abandonar el càrrec al Consell Jurídic Consultiu, del que és membre nat per la seva condició d’excap de la Generalitat Valenciana , ha dit que no té cap intenció de fer-ho perquè “en aquesta casa em sento molt a gust”. Els grups de les Corts Valencianes debatran aquest dijous una proposició no de llei per demanar la seva dimissió.

El popular ha assenyalat que no entén el perquè es demana la seva dimissió i ha lamentat que “hi ha gent que voldria que dimitís de tot, fins i tot de la ciutadania valenciana”. “Vaig deixar fa 7 anys de ser president de la Generalitat i continuen de manera insistent parlant de mi”, s’ha queixat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona