Política

Millo creu que Puigdemont dificulta la fi del 155 amb la seva candidatura

El delegat del govern espanyol a Catalunya avisa que “els vots no anul·len les causes judicials”

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, considera que el candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, dificulta la fi de l’aplicació de l’article 155 amb la seva candidatura, ja que impedeix que es pugui escollir a un nou president d’acord amb el marc legal vigent.

Així, en una entrevista a TV3, Millo ha argumentat que la investidura del candidat de Junts per Catalunya (JxCat) “no és viable en les circumstàncies actuals”, ja que es troba a l’estranger i, a més, ha de retre comptes davant la justícia per acusacions “molt greus”.

“Entenc que ell encapçala una candidatura amb cert consens per ser votada, però això és una realitat política i hi ha una altra jurídica”, ha afegit el delegat, que ha avisat que “els vots no anul·len les causes judicials”.

En aquest sentit, Millo ha ressaltat que coincideix amb el nou president del Parlament, Roger Torrent, en què la prioritat per als polítics catalans ha de ser “recuperar la normalitat institucional” i aconseguir que s’acabi amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució mitjançant la designació d’un nou govern que s’ajusti a la llei. “Cal tenir un govern perquè automàticament decau la vigència de l’article 155. És una finalitat que compartim. Hi ha qui creu que l’article 155 es fa per vocació i no, es fa per obligació”, ha recalcat.

El delegat del govern espanyol ha contraposat l’actitud de Puigdemont amb la d’altres dels polítics encausats per la seva implicació en la declaració unilateral d’independència del passat 27 d’octubre, que han abandonat la primera línia de la política per fer front als assumptes judicials, facilitant així que Catalunya “no quedi embarrancada”.

En qualsevol cas, Millo ha rebutjat una investidura “telemàtica o en línia” amb Puigdemont a Brussel·les i ha avisat que l’Executiu “impugnarà” qualsevol pas en aquesta direcció, que ha alertat que podria implicar una “desobediència” per part de la Mesa del Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona