Política

Torrent trasllada el seu malestar a Zoido per la vigilància a l’entorn del Parlament de Catalunya

El president del Parlament de Catalunya sol·licita que “els òrgans de govern del Parlament siguin informats de forma urgent de les causes i els objectius que justifiquen aquest operatiu policial”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha traslladat per carta el seu malestar al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, per no haver-lo informat de l’operatiu policial de vigilància desplegat als últims dies a l’entorn del parlament català, situat al Parc de la Ciutadella.

Ala carta, amb data d’ahir, Torrent mostra el seu “malestar” per no haver rebut “cap mena d’informació” que advertís del “desplegament inèdit” d’agents de la policia espanyola al parc de la Ciutadella ni de les tasques policials dutes a terme a la xarxa de clavegueram del parc.

“L’absència d’una comunicació formal de les esmentades activitats constitueix un gest de deslleialtat institucional per part del seu ministeri, i ha provocat una alarma innecessària en el personal al servei de la cambra, en els treballadors dels equipaments públics situats al parc i en el conjunt de la ciutadania, en el supòsit que no existeixi cap amenaça de caràcter extraordinari per a la seguretat a la zona”, diu la missiva.

Per això, Torrent sol·licita al ministre que “els òrgans de govern del Parlament siguin informats de forma urgent de les causes i els objectius que justifiquen aquest operatiu policial”.

També el màxim responsable del Parlament català demana a Zoido que garanteixi per conductes oficials que aquest operatiu “no pertorbarà el normal funcionament de la nostra institució”.

En la carta, Torrent assegura que hi ha presència “permanent” de policia a l’entorn del Parlament des del dilluns 22 de gener, i recorda al ministre que el parc de la Ciutadella és un espai que acostuma a concentrar nens i joves, atès que hi ha un institut i un col·legi i acull també el zoològic de Barcelona. 

Torrent ha convocat la sessió d’investidura per al pròxim 30 de gener a la tarda, un ple sobre el qual es plantegen nombroses incògnites ja que el Govern ha recorregut davant el Tribunal Constitucional la proposta de Carles Puigdemont com a candidat a president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona