Política

parlament

investidura

Puigdemont demana l’empara del president del Parlament

Adreça una carta a Roger Torrent en la que demana que els seus drets com a diputat siguin respectats

Argumenta, entre altres aspectes, que té immunitat i no pot ser detingut si no és en cas de “delicte flagrant”

 El candidat a la investidura com a president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat empara al president del Parlament, Roger Torrent, a través d'un escrit. "Ateses les actuacions judicials i governamentals de l'estat encaminades a obstaculitzar l'exercici del meu mandat com a diputat i com a candidat a la presidència de la Generalitat, i particularment a impedir que pugui assistir al ple d'investidura programat pel proper dia 30 de gener, com a màxima autoritat de la cambra i en les funcions que li són inherents de fer complir el reglament, li sol·licito empara i que adopti les mesures necessàries per tal de salvaguardar els drets i les prerrogatives del Parlament i del conjunt dels seus membres", afirma Puigdemont. Es tracta d'un escrit que s'ha registrat aquest matí a la cambra catalana.

En l'escrit, Puigdemont especifica que fa la petició en la seva condició de diputat del Parlament i com a candidat a president de la Generalitat proposat per la presidència que ostenta Torrent. I recorda que segons el reglament del Parlament (article 4), té el dret d'assistir als debats i a les votacions del ple, i d'acord amb l'Estatut (article 57) i el propi reglament del Parlament (article 22) gaudeix d'immunitat amb efecte concret que "no pot ésser detingut si no és en cas de delicte flagrant". 

Puigdemont no concreta quines mesures podria prendre Torrent i es limita a parlar de "mesures necessàries per tal de salvaguardar els drets i prerrogatives del Parlament i de conjunt dels seus membres". 

 Tot i que aquest diumenge des de JxCat es va anunciar que es demanaria l'autorització judicial perquè Puigdemont pugui assistir al ple d'investidura, aquest matí el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, ha explicat que després d'estudiar a fons la situació s'allunya aquesta possibilitat de demanar el permís judicial, la condició que va posar dissabte el tribunal Constitucional (TC) per avalar una investidura presencial de Puigdemont. De moment, el ple d'investidura està convocat per demà a les 15 hores. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona