Política

Puigdemont: “No m’arronsaré ni em faré enrere”

El candidat de JxCat reacciona a la filtració d’uns suposats missatges a Comín explicant que és “humà” i hi ha moments que “dubta”

El diputat republicà alerta que unes frases fora de context “sempre perden el significat”

El candidat de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha reconegut aquest dimecres que té moments de “dubte“ però ha garantit que no es “farà enrere”.

El president ha reaccionat aquest matí a través de les xarxes socials a la filtració d’uns suposats missatges enviats al conseller Toni Comín on manifesta el seu desànim després de l’ajornament del ple d’investidura, i que una càmera d’una televisió espanyola va captar a la pantalla del telèfon del conseller durant la seva participació en un acte a Lovaina, on va substituir al president, que no va poder assistir.

El líder de JxCat ha justificat que és “humà” i hi ha moments que “dubta”. Però afegeix que “també sóc el President i no m’arronsaré ni em faré enrere, per respecte, agraïment i compromís amb els ciutadans i el país”. “Seguim!”, conclou.

En referència a la filtració de missatges personals, Puigdemont diu que com a periodista que és sempre ha entès “que hi ha límits, com la privacitat, que mai s’han de violar”.

En un dels textos, Puigdemont hauria escrit: “El pla de Moncloa triomfa. Només espero que sigui veritat i que gràcies a això puguin sortir tots de la presó. Si no, el ridícul històric és històric”. “Suposo que tens clar que això s’ha acabat. Els nostres ens han sacrificat. Almenys a mi. Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo), però jo ja estic sacrificat tal i com suggeria Tardà”, hauria dit en un altre moment de la conversa.

“Un mal moment”

Fonts properes al president citades per l’ACN han reconegut que la decisió d’ajornar el ple del Parlament el va “sorprendre” i han atribuït les paraules del líder de JxCat a un “mal moment” que ja s’ha superat. I recorden que Puigdemont “és una persona i té els seus moments, com tothom”. “Però ser valent no és tenir mals moments, sinó superar-los”, afegeixen.

En aquest sentit, remarquen que Puigdemont ja ho ha fet “un cop més” i que el seu missatge en vídeo del vespre és “el que recull la seva posició política” i és fruit de la “reflexió personal” i “les diverses converses que va mantenir”.

Les mateixes fonts han denunciat “la falta de límits i la vulneració de la intimitat que suposa divulgar converses privades”.

Missatge “fora de context”

En la mateixa línia, Comín ha recordat –també en un missatge a les xarxes socials– que “la revelació de secrets (obtenir subreptíciament les converses de tercers) és delicte a Espanya i a Bèlgica, mereixedor per tant de les pertinents accions legals”. A més, alerta que “qualsevol missatge tret del seu context perd sempre el seu significat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona