Política

política catalana

Arrimadas: “Qui ha fet d’estàtua durant anys ha estat el govern d’Espanya”

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha replicat aquest dijous al dirigent del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, que qui ha fet “d’estàtua durant molts anys” davant la situació de Catalunya “ha estat el govern d’Espanya”, i “si no ho haguessin fet, no haguéssim arribat fins aquí”.

Al seu entendre, “si el PP fes més autocrítica no faria falta que ens ataquessin a nosaltres”. Així doncs, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Arrimadas ha tornat a assegurar que no presentarà candidatura en no comptar amb prou majoria.

I és que Albiol va reclamar de nou abans d’ahir a Ciutadans que “deixi de ser una estàtua” i aprofiti la “divisió” que la suspensió del ple d’investidura de Carles Puigdemont hagi pogut provocar dins de l’independentisme per proposar un candidat constitucionalista.

“Jo sóc realista. Hem guanyat les eleccions. Podem governar? No. Amb aquesta llei electoral no es pot plantejar ni un pacte transversal”, ha argumentat Arrimadas, que ha recalcat que “els números no donen” perquè els partits constitucionalistes puguin configurar una majoria alternativa a l’independentista.

D’altra banda, Arrimadas ha demanat als partits independentistes que siguin “realistes” i reconeguin en púbic el que “molts” diuen en privat, que “Puigdemont no tornarà a ser president”. “Saben des de fa molt de temps que això no va enlloc, que el senyor Puigdemont no tornarà a ser president i que el procés no donarà els fruits que s’han promès. Van prometre la independència en 18 mesos”, ha continuat.

La líder de Ciutadans a Catalunya ha assegurat que és “evident que tenim un problema entre catalans” i que el procés “ha fet molt de mal”. I, en la seva opinió, “necessitem projectes realistes dins de la legalitat”.

Preguntada per si creu que es repetiran eleccions a curt termini, ha respost que Cs no està treballant en aquest escenari tot i que ha conclòs que “a Catalunya, pot passar de tot”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona