Política

L’ANC exigeix unitat per investir Puigdemont

Recorda que ha estat triat per la majoria com ho va ser el republicà Torrent

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) exigeix unitat a la majoria independentista del Parlament perquè “es dugui a terme el ple d’investidura com estava previst després dels contactes entre els grups parlamentaris i un pla d’acció unitari”. Després que el vicepresident de l’entitat, Agustí Alcoberro, s’entrevistés amb parlamentaris als despatxos de la cambra, dimecres a la nit el secretariat nacional de l’ANC es reunia per fixar posició i emetia un comunicat públic en què s’afirmava que, “per responsabilitat”, l’entitat únicament cridarà a concentrar-se al Parlament quan tingui garanties d’investidura amb èxit: “Tornarem a mobilitzar-nos davant del Parlament de Catalunya quan tinguem un compromís ferm que la investidura tirarà endavant.” 

Al mateix temps, però, també deixava clar: “Tornarem a sortir al carrer si veiem que l’Estat o els seus tribunals paralitzen la investidura”, i concloïa: “Ja no és l’hora de cap pas enrere, fa falta fer passos endavant.” El secretariat de l’ANC admetia “que hi pugui haver certes incògnites referents a la República” per, tot seguit, advertir que, en canvi, no acceptaran que s’aturi “la implementació del resultat d’unes eleccions. L’Estat espanyol estaria incomplint la llei si no permetés aquesta implementació”. 

L’Assemblea recorda l’etapa unitària en defensa de les institucions i fa una crida a mantenir-la tot reivindicant que la majoria parlamentària va triar el republicà Roger Torrent com a president de la cambra i, després, “un diputat electe –sí, diputat electe– havia de ser el candidat a la investidura”, en al·lusió a Carles Puigdemont. 

“Ara un tribunal s’erigeix en intèrpret del reglament d’un Parlament i, a més, gosa vetar un candidat a la presidència de Catalunya, més enllà o obviant el resultat de les urnes del 21 de desembre”, critica el comunicat de l’entitat. En referència a la campanya política i judicial de l’Estat per impedir que Puigdemont revalidi la presidència, l’ANC afirma: “Sabíem que tenien urticària a les urnes, però no crèiem que tinguessin la poca vergonya d’incomplir un mandat democràtic.” En vista d’aquesta ofensiva, l’ANC exigeix a la majoria que respongui amb unitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona