ERC demana que no es produeixi cap confrontació a Amer a causa de la moció de censura

Xavier Targa diu que col·laborarà amb les propostes encertades del nou govern

Pau i tranquil·litat. Aquest és el missatge principal que va voler transmetre d'una manera clara ERC, ahir, a Amer. Targa, Vigo i Carrapiço van assegurar que per part d'ERC no hi havia cap intenció d'iniciar una disputa política a la població de la Selva a causa de la defenestració d'aquesta formació del govern municipal.

I ho van fer al mig de la plaça, davant de l'Ajuntament, en una roda de premsa en la qual hi havia més veïns donant suport a l'alcalde cessant que no pas mitjans de comunicació. Cadascuna de les intervencions dels dirigents republicans va ser aplaudida pel públic present, amb la qual cosa l'acte va adquirir un aspecte més de míting que no pas de roda de premsa.

Vigo va assegurar que no faran politiqueria amb aquesta qüestió, per evitar «confrontaments com els que havia tingut en altres temps la població».

En el mateix sentit, Targa va dir que la nova situació no havia de crear «por» i que en tot cas «els qui han de témer alguna cosa són «els qui han comès irregularitats i els qui els donen suport», fent al·lusió a IA i CiU.

Amb els números a la mà

CiU i IA justifiquen la moció de censura al·ludint a la, segons ells, «paràlisi» de què és objecte l'equip de govern presidit per ERC. L'encara alcalde, Xavier Targa, es va defensar amb números i xifres i amb l'absoluta transparència amb què han estat gestionats. Va ser la referència més clara a les greus acusacions d'irregularitats urbanístiques que pesen sobre l'exalcalde, Joan Güell, i un dels artífexs de la moció de censura que es farà dimecres. A Güell s'el considera el màxim responsable de la situació dels 76 pisos dels quals els serveis jurídics de la Generalitat van declarar nul·la la llicència i que a hores d'ara ja ha passat a l'estadi judicial.

L'alcalde va exposar, com a prova que el seu ajuntament no havia estat paralitzat, el fet que les inversions s'han triplicat des que ells són al govern. I ho va corroborar amb xifres. L'any 2006 l'Ajuntament d'Amer va destinar 933.991 euros a inversions, i el 2008 aquesta xifra va arribar fins als 3.465.202 euros.

Vint-i-tres canvis en alcaldies gironines

ò. pinilla

Fins ara hi ha hagut fins a 23 canvis d'alcalde en 21 pobles de les comarques gironines. La majoria dels canvis d'alcaldia han estat fruit dels pactes de govern entre formacions polítiques. És el cas de Palafrugell, Torroella de Montgrí, Vall-llobrega, Rupià, Pedret i Marzà, Beuda, Aiguaviva i Quart. Però també n' hi ha hagut de traumàtics, és a dir, de forçats per una moció de censura. És el cas de Mont-ras, Vilafant, Calonge, Castell-Platja d'Aro, Cantallops, Riudarenes i Cassà de la Selva. Entremig, hi ha hagut alguns alcaldes que han dimitit per motius diversos, a Cabanes, Garriguella –en quedar en minoria–, Rabós d'Empordà –per discrepàncies amb el grup–, Vilobí d'Onyar –per motius personals– i Planoles –per un presumpte delicte–. I hi ha un cas de defunció, el de Viladrau. A més, cal remarcar que a Rupià i Riudarenes hi ha hagut un doble canvi d'alcalde. A Rupià estava previst; a Riudarenes, el segon alcalde va dimitir al cap de tres mesos.

Gran presència de dones

Els canvis a l'alcaldia han comportat una presència més gran de dones al capdavant dels consistoris. En aquest sentit, trobem alcaldesses a Castell-Platja d'Aro, Pedret i Marzà, Beuda, Vilobí d'Onyar, Vilafant i Planoles. A més, es manté, tot i el canvi, una alcaldessa a Rabós d'Empordà. Per contra, es perd la de Mont-ras.

D'altra banda, la precarietat del govern municipal d'Amer arribarà a la fi si prospera, com tot fa pensar, la moció de censura que presentaran els quatre regidors de CiU i els tres d'Independents d'Amer. Així mateix, a Sant Feliu de Guíxols tots estan a l'expectativa dels moviments dels partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà