Política

Suport als presos polítics

Torrent a les portes d’Estremera: “Defensaré fins les últimes conseqüències els seus drets polítics”

El president del Parlament explica que ha estat una reunió “profitosa des del punt de vista humà i de visió del país”

Després de reunir-se amb Oriol Junqueras i Joaquim Forn, subratlla que són “homes de pau i de profundes conviccions democràtiques”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat aquest dijous a les portes del centre penitenciari d’Estremera -on s’ha trobat durant tres hores amb Oriol Junqueras, primer, i Joaquim Forn, que s’hi ha afegit després- que la reunió ha estat “molt profitosa des del punt de vista humà i de visió del país”, tot i que no n’ha volgut explicar els detalls ni les qüestions que s’hi ha abordat relacionades amb la investidura. A la sortida ha explicat que els ha vist “serens” i que envien “un missatge “de tranquil·litat, i alhora de fermesa i de dignitat”.

Segons el president del Parlament, la reunió ha estat “molt emotiva” però també s’hi ha parlat “del país, de la situació política i de la situació personal”. En algun moment de les reunions també hi han assistit l’advocat de Junqueras, Andreu Van Der Eynde, l’exconseller de la Presidència i lletrat de la defensa Francesc Homs i el portaveu del PDeCat al Senat, Josep Lluís Cleries.

En declaracions a la premsa, Torrent ha insistit que Junqueras i Forn -igual que Sànchez i Cuixart, a qui visita a partir de les 15.30 hores a Soto del Real- són “homes de pau amb profundes conviccions democràtiques” que “representen el poble de Catalunya i que mai haurien d’estar, per les seves idees a la presó”.

Segons ha apuntat, durant la trobada els ha reiterat que en “l’exercici del càrrec de president del Parlament de Catalunya defensarà fins les últimes conseqüències els seus drets polítics” que passen per “fer tot el possible perquè siguin a casa”.

També per defensar que els diputats que “puguin exercir lliurement i facin de representants” dels ciutadans, fet que “no només passa per votar al ple del Parlament sinó per poder exercir plenament tots els drets i responsabilitats que comporta ser diputats”.

Torrent ha arribat al centre penitenciari quan faltaven 20 minuts per les 9 del matí, i n’ha sortit a les 12 hores. Després d’Estremera té previst desplaçar-se al centre de Soto del Real per visitar també l’expresident de l’ANC i número dos de la llista de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Segons va afirmar aquest dimecres el Parlament, l’objectiu de la visita és el de, tal com va anunciar al seu discurs a la sessió constitutiva, “poder defensar els drets 135 diputats, dels que poden ser al Parlament, però també dels que són a la presó i a l’exili”. “El president pretén poder tenir un diàleg franc, continuat i tranquil amb els dos diputats de la cambra i, a la vegada, poder conversar també amb Forn i Cuixart”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona