Política

judicialització del procés

Citen a declarar el regidor de la CUP Lluc Salellas pel 8-N

Se l’acusa –juntament amb un altre militant cupaire– d’un possible delicte de desordres públics pel tall de l’AP-7 a Riudellots

Dos militants de la CUP de Girona, un dels quals és el regidor Lluc Salellas, han estat citats a declarar el 25 d’abril als jutjats de Santa Coloma de Farners per la seva participació en la vaga general del 8 de novembre. Se’ls acusa d’un delicte de desordres públics per haver participat en els talls de carretera a l’AP-7 a Riudellots de la Selva. La CUP ho va denunciar ahir en una roda de premsa en què, a més del regidor investigat, hi van participar la diputada cupaire Natàlia Sànchez i l’advocat Benet Salellas. La plataforma Girona Vota i el CDR Girona-Salt donen suport als investigats.

Política de la por

La CUP considera que es tracta de la primera actuació repressiva de l’Estat a les comarques gironines contra el moviment popular republicà vinculada a les vagues generals per l’1 d’octubre. Lluc Salellas hi va afegir que no es faran enrere amb “aquest intent de l’Estat de fer por”. També va denunciar una voluntat política d’assenyalar directament la CUP. Salellas va dir que en l’atestat “de seguida s’explica que a primera hora jo ja era allà”.

Informació del Telegram

La investigació policial l’ha portat a terme la unitat d’investigació de radicalismes a la xarxa (Uirax) dels Mossos d’Esquadra. L’informe es basa en continguts obtinguts de canals en obert de Telegram de diferents Comitès de Defensa de la República (CDR) de les comarques gironines.

L’advocat dels encausats, Benet Salellas, considera que aquesta actuació dels Mossos ha “d’obrir un debat públic” sobre el rol de la policia catalana. “Que deixi de fer de policia política i es posi al costat de la gent”, va assenyalar. Lluc Salellas també va denunciar aquesta implicació dels Mossos en la persecució dels activistes: “Era una acció en el marc d’una vaga general de paralització de la normalitat del país.”

La CUP preveu que hi pugui haver més encausats a les comarques gironines pels talls de circulació durant el 8 de novembre. La diputada Natàlia Sànchez va fer una crida al moviment republicà a organitzar la solidaritat davant la repressió. Així, no descarten convocar algun acte públic abans de la declaració del 25 d’abril.

LES FRASES

Aquesta actuació dels Mossos ha d’obrir un debat públic sobre el rol de la policia catalana
Benet Salellas
advocat dels encausats
Hi va haver una voluntat des del principi d’assenyalar directament la CUP
Lluc Salellas
regidor a l’ajuntament de girona i portaveu a la diputació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona