Política

opinió

La lentitud

Un conegut que sempre m’atura quan em veu, reclama que tot s’acabi. Assegura que li és igual com. Que s’acabi. No ho pot aguantar. Li aconsello que estigui tranquil perquè n’hi ha per dies. La política va a poc a poc i la política barrejada amb la justícia, encara més. No es veu data concreta per a la sessió d’investidura. A l’horitzó s’albira un ple abans de la investidura. Ho demanarà avui l’oposició a la mesa del Parlament. Des de l’oposició es voldria abordar l’actual bloqueig parlamentari i tanmateix demanar un govern perquè activés com ara plenament la renda garantida atenent les prop de 40.000 sol·licituds pendents avui dia. També, treballar com demana Catalunya en Comú Podem per posar fi als nivells de desigualtat social i, més urgent encara, abordar la situació de la presó preventiva de dirigents polítics i tantes coses que fan necessari i urgent que hi hagi un Parlament funcionant i un govern executant.

Continuen ferms aparentment JxCat i ERC al voltant de Carles Puigdemont. La CUP apunta a nous episodis a partir de demà afegint emoció al procés sobiranista de Catalunya. On és Anna Gabriel?, es pregunta la classe política des de fa dies. Continua damunt la taula que Puigdemont, sigui el candidat a la presidència de la Generalitat. Malgrat que ningú té clar com es pot aconseguir sense les garanties jurídiques que reclama el president del Parlament, Roger Torrent. La manca de garanties jurídiques fa la sensació que cada dia es fa més difícil la investidura desitjada per la majoria parlamentària. No hi ha pressa. Els independentistes han deixat de creure que la independència de Catalunya hagi d’ésser per demà al matí. Els unionistes han deixat de creure que l’enemic a batre ara mateix sigui l’independentisme.

La sensació de lentitud seguirà en els pròxims dies. Cal saber com s’acabarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA