Política

‘El Bigotes’ apunta al marit de De Cospedal i un amic de Rajoy

Es pregunta com és que Ignacio López del Hierro i Ángel Piñeiro no han declarat sobre els papers de Bárcenas

La comissió que investiga el finançament irregular del PP citarà Cifuentes i Aguirre

Álvaro Pérez, El Bigotes, es va preguntar ahir al Congrés per què Ignacio López del Hierro, marit de María Dolores de Cospedal, i l’exgerent del PP gallec Ángel Piñeiro, “amic del senyor Rajoy”, mai no han declarat pels papers de Bárcenas quan ells sí que apareixen en les anotacions i “deixaven anar el mondongo”, en el sentit d’ingressar diners a la caixa B del PP.

Álvaro Pérez Alonso, a la presó pel cas Gürtel i considerat el número tres de la trama, va començar la seva declaració davant la comissió de justícia que investiga el finançament irregular del PP escortat per agents de paisà, una imatge poc usual a la cambra baixa, ja que mai hi ha presència policial a l’interior de les sessions. El Bigotes, que ja no és sinònim de mostatxo, però sí d’espectacle, es va mostrar diverses vegades indignat per l’absència, en la causa de la caixa B del PP, de dos noms que apareixen com a donants –“nou, deu i fins a onze vegades”, va dir– en la comptabilitat paral·lela de Luis Bárcenas. Es tracta de López del Hierro, exconseller de Metrovacesa, i de Piñeiro, “amic del senyor Rajoy”, que figuren en els papers com a “atiadors”. “Venen aquí a deixar anar el mondongo i no els he vist al banc dels acusats”, va explicar amb el seu estil llengut i desvergonyit.

A més, va denunciar que els mitjans callen i “no diuen ni piu d’ells”. “Resulta que els que més apareixen en els papers de Bárcenas no se’ls veu enlloc”, va insistir, i va afegir que ell no hi consta en cap cas i, en canvi, el “posen a parir cada dia” a la premsa.

“En quines comissions d’investigació estan? En quina banqueta són? Com a testimonis o com alguna cosa? On són? I jo sí? La justícia ha de ser igual per a tothom i jo no veig justícia igual per a tothom, entre altres coses perquè el cunyat del rei està passejant al voltant del llac amb els seus fills a Ginebra i jo soc aquí”, va etzibar.

Per la seva banda, la portaveu d’Unidos Podemos al Congrés, Irene Montero, va considerar que les declaracions d’Álvaro Pérez són una mostra més de “com el PP tenia a Gènova 13 la seu d’una trama de corrupció” i, per això, és “una vergonya que continuï governant aquest partit”.

El PP, en canvi, es va queixar i va qualificar de “vergonyós” que els partits de l’oposició “exhibeixin i passegin” a la cambra baixa “un delinqüent” com El Bigotes, com també va denunciar que li donessin credibilitat, en referència a “l’aval” que presumptament li haurien donat ahir Ciutadans, Podemos i el PSOE, segons va lamentar el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando.

Calendari

A part d’això, la mesa i els portaveus de la comissió d’investigació sobre el suposat finançament il·legal del PP van aprovar ahir el proper calendari de compareixences en el qual destaquen la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, i Esperanza Aguirre, Ignacio González i Francisco Granados. Fonts parlamentàries van confirmar també que es cridarà a comparèixer Ignacio López del Hierro, marit de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, tot i que de moment no s’ha concretat la data.

Cifuentes haurà d’acudir a la comissió el 20 de març, mentre que els seus predecessors a la presidència de la comunitat de Madrid, Ignacio González i Esperanza Aguirre, ho faran el 10 d’abril.

LES FRASES D’ÁLVARO PÉREZ, ‘EL BIGOTES’

Venen aquí a deixar anar ‘el mondongo’ i no els he vist al banc dels acusats
En quines comissions d’investigació estan? En quina banqueta són? Com a testimonis o com a alguna cosa? On són?
Jo no veig justícia igual per a tothom, perquè el cunyat del rei està passejant al voltant del llac amb els seus fills a Ginebra i jo soc aquí
Gràcies. Espero que el que jo hagi dit avui [per ahir] aquí hagi servit per alguna cosa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona