Política

Setge al procés sobiranista

Llarena troba 47 trucades entre Trapero i Sànchez en la gran protesta del 20-S

El Suprem copia una desena de documents del jutge de Barcelona

La Guàrdia Civil indica que “dades personals” per fer les meses van sortir de Treball

El jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, que va iniciar el febrer del 2017 la investigació sobre els preparatius del referèndum, és el proveïdor d’informes per a la causa general contra els independentistes al Tribunal Suprem. Una evidència és que el jutge Pablo Llarena ha demanat una còpia de més d’una desena documents, inclosos actes públics, per farcir l’acusació.

Un d’aquests és l’informe que recull “47 comunicacions” entre Jordi Sànchez, exlíder de l’ANC, i l’exmajor dels Mossos Josep Lluís Trapero durant la manifestació contra els registres de la Guàrdia Civil, el 20 de setembre passat. Van ser “24 minuts de conversa”, s’indica sense recollir el contingut perquè no tenien el telèfon punxat amb permís judicial. Sànchez sempre ha dit que hi va col·laborar. D’altra banda, la Guàrdia Civil afirma que la Generalitat va pagar 979.661 euros a Unipost per 56.196 sobres de l’1-O i que dades de “milers de persones” per als membres de les meses van sortir d’un empleat de Treball, que està imputat.

La fiscalia arxiva la denúncia a l’alcalde d’Argentona

M.T.Márquez

Arxiven l’1-O a l’alcalde d’Argentona

L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo (CUP), va confirmar ahir que la fiscalia havia arxivat la denúncia contra ell i el cap de la policia local, Pere Anglada, per no haver impedit la celebració de l’1-O. Calvo es va mostrar satisfet davant una resolució “que queia pel seu propi pes”. La delegació del govern a Catalunya i la policia espanyola van denunciar que Calvo havia donat instruccions que contradeien l’ordre de la fiscalia a les policies locals perquè aturessin el referèndum. La resolució d’ara manté que les ordres de Calvo no contradiuen cap ordenament jurídic i que els serveis que va encarregar a la policia local eren del tot legítims. L’alcalde, que malgrat que va ser citat es va negar a declarar, confia que “la mateixa justícia real que s’ha imposat en aquest cas s’estengui a les altres causes obertes”.

Sense violència dels veïns a Castellgalí

Un dels dos guàrdies civils que va declarar dilluns com a testimoni en el jutjat de Manresa per la seva participació en la intervenció policial per l’1-O a Castellgalí, va reconèixer davant del jutge que els veïns no van fer servir la violència davant del dispositiu policial, segons l’ACN. Fonts jurídiques sostenen que l’agent va dir que els ciutadans concentrats van resistir pacíficament malgrat que l’atestat de la Guàrdia Civil assegurava que van reaccionar amb insults, puntades de peu als agents i escopinades. El Col·legi d’Advocats de Manresa coordina les denúncies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona