Política

suïssa

judicialització del procés

Olivier Peter, advocat de Gabriel: “L’extradició és impossible”

El representant legal d’Anna Gabriel insisteix que en els països que s’ajusten al dret no hi ha extradició de persones “perseguides per les idees polítiques”

“De moment” no es demanarà asil a Suïssa

“Confia” que els possibles contactes entre Espanya i institucions europees “serveixin perquè els representants espanyols coneguin el dret europeu”

Olivier Peter, l’advocat d’Anna Gabriel, ha estat entrevistat telefònicament aquest matí per Mònica Terribas. Amb total serenor, i sense fer valoracions més enllà del que és el dret, Peter ha insistit que “l’extradició de l’Anna Gabriel és impossible”. “La justícia suïssa no ha rebut cap demanda de les autoritats o jutges espanyols.” Sobre les afirmacions d’ahir del ministre espanyol Rafael Català, en el sentit que “és evident” que serà extradida, Peter, molt delicadament, recomana que repassi què diuen els convenis internacionals relatius a les condicions de l’extradició. “Als estats de dret no hi ha extradició per a la gent perseguida per raons polítiques. El ministre Catalá no s’ha llegit què diu el conveni internacional.” Sí, és cert, a Suïssa també existeix el delicte de rebel·lió, com va dir Catalá, però, compte: “A Suïssa, una rebel·lió és una insurrecció armada. El que ha passat a Catalunya no té res a veure amb això i així ho valorarà la justícia suïssa, i espero que l’espanyola també ho farà” Dit això, que les idees polítiques, com a idees, no són perseguibles, ha explicat: La rebel·lió, a Suïssa, no s’aplica quan algú vol exercir el dret a vot” I ha afegit un altre motiu per no extradir una persona: “No s’espera que l’Anna Gabriel tingui un judici just. De moment no cal demanar asil. De moment. Si trepitja el territori espanyol, vist el que passa a Espanya, serà detinguda. Així que, de moment, no tornarà.”

Pròximament. Felip VI s’ha de veure amb representants del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg. Peter s’ha mostrat favorable, ja que la comunicació sempre és positiva, i ha aprofitat per expressar un desig: “Espero que els contactes pròxims entre autoritats espanyoles i el Tribunal d’Estrasburg serveixin perquè els representants espanyols coneguin el dret europeu.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
Unió Europea

Tot d'atenció a Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona