Política

Trump vol armar els professors per evitar tirotejos

Diu que un col·legi indefens és un “imant” per als atacs

El cap de l’NRA acusa l’oposició d’explotar els fets de Florida

Els centres educatius dels EUA són els pocs espais públics catalogats com a “lliures d’armes”, però podria acabar aviat. El president Donald Trump, en la recerca de respostes en el debat sobre control d’armes després del tiroteig de la setmana passada en un institut de Florida, va arribar a la conclusió que convertir els mestres en persones armades és l’element dissuasiu necessari per evitar una nova tragèdia. Trump va posar sobre la taula la idea dijous a la matinada, després d’una trobada d’emocions a flor de pell amb víctimes i familiars d’un dels pitjors tirotejos de la història recent dels EUA. Si bé en un principi semblava que volia donar armes a tots els professors, hores després va haver de matisar que només serien uns quants, aquells “experts en armament” i entrenats per poder afrontar un possible assaltant.

“Mestres altament entrenats podrien servir, a banda, com a dissuasiu per als covards que van fer això. Millors actius a menor cost que vigilants. Una escola ‘lliure d’armes’ és un imant per a la gent dolenta. Els atacs acabarien!”, va piular el mandatari. Més tard, en una reunió sobre el tema amb funcionaris estatals, va insinuar que aquells professors que estiguin qualificats per dur l’arma podrien rebre un sou extraordinari de fons federals. La mesura respon al manual clàssic dels defensors de les armes: un home dolent armat només es pot aturar amb un home bo armat. És, per tant, un triomf per al lobby de les armes: les paraules de Trump són l’enèsima aclucada d’ull als “patriotes” de l’Associació Nacional del Rifle (NRA). El seu president, Wayne LaPierre, va criticar demòcrates i progressistes d’“explotar les tragèdies” per fer política i imposar una visió del país amb “més restriccions” i fer que els nord-americans “siguin menys lliures”. “El seu objectiu és eliminar la segona esmena i les nostres llibertats d’armes”, va etzibar davant els assistents a la trobada més important del moviment conservador que se celebra aquesta setmana a Washington. LaPierre, en les primeres paraules de l’NRA després del tiroteig, va ser desafiant, defensant amb energia la necessitat d’armar les escoles igual que es fa amb les joieries, els aeroports o els guardaespatlles de les estrelles de Hollywood. “Hem d’enfortir les nostres escoles immediatament”, va sentenciar, i va oferir la seva organització per donar tot el coneixement necessari per convertir els centres educatius en forts impenetrables per assaltants armats.

L’únic punt de confrontació entre Trump i l’NRA és en la qüestió de l’edat mínima per adquirir armes, que el president vol equiparar a l’alcohol i el tabac i deixar-la en els 21 anys. “Hi donaran suport”, va confiar el president. De moment, l’aliança està en sintonia sobre una revisió dels antecedents penals, posant èmfasi en la salut mental i la prohibició de dispositius que converteixen rifles en metralladores.

LA XIFRA

24
milions d’euros
va donar l’NRA (Associació Nacional del Rifle) a la campanya de Trump.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona