Política

Setge al procés sobiranista

Munté: “La votació de l’1-O no era evidentment un referèndum”

L’exconsellera de Presidència i exportaveu del govern Neus Munté va reconèixer davant de jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que la votació de l’1 d’octubre “no era evidentment un referèndum”. Si més no, així s’extreu d’uns àudios publicats aquest divendres per La Vanguardia. Davant la difusió d’aquestes declaracions, Munté ha assegurat a través de Twitter que és una selecció “esbiaixada” que “no té en compte ni preguntes ni respostes i explicacions completes”.

Segons el diari, l’exconsellera va dir, en la seva declaració del 31 de gener com a testimoni, que va participar en la consulta de l’1-O però es va desvincular de la seva organització, ja que va deixar el Govern el juliol de l’any passat.

A més, va explicar que va deixar de formar part de l’executiu de Carles Puigdemont després de “reflexionar-ho” amb la seva família i després que Jordi Baiget fos cessat per dir en una entrevista que no volia posar en risc el seu patrimoni per culpa del procés.

“La meva única referència era el 9-N que es va saldar amb inhabilitacions i multes i això no ho volia per mi”, va declarar Neus Munté davant el TS. Segons els àudios publicats a l’exconsellera li va “afectar molt el cessament de Baiget”. “Jo tenia afinitat amb ell i quan em va explicar el seu cas, no hi vaig estar d’acord”.

Munté també va assegurar que mentre va formar part de l’equip de Puigdemont no va contemplar “en absolut la via unilateral”. “Com a portaveu havia de posicionar-me, però el compromís era de caràcter simbòlic”, va declarar. “El mateix president va assumir que fins a l’últim moment hi havia disponibilitat d’acord”, va subratllar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona