Política

Eleccions 21-D

El PSC registra una proposta perquè el Parlament inicï el compte enrere per a la investidura

Els socialistes rebutgen qualsevol proposta “unilateral”

El portaveu del grup, Ferran Pedret, explica que l’objectiu és desbloquejar la legislatura

El grup parlamentari del PSC-Units ha registrat aquest divendres una proposta de resolució al Parlament on reclama que es doni per iniciat el termini de dos mesos establert perquè tingui lloc la investidura del president de la Generalitat. Els socialistes expressen, a més, el seu rebuig “qualsevol proposta unilateral”.

La proposta de resolució del PSC, que ja ha estat admesa a tràmit per la Mesa del Parlament, recorda en l’exposició de motius els esdeveniments polítics que han portat a la situació actual. En la part resolutiva sol·licita que la cambra consideri “obert” el termini de dos mesos per a la investidura establert a la llei de la presidència de la Generalitat i del govern. La legislació actual preveu que si en el termini de dos mesos no es pot investir un president de la Generalitat es procedeixi a convocar noves eleccions.

El PSC reclama que la cambra manifesti la necessitat que “s’investeixi el més aviat possible un president o presidenta que pugui exercir legalment i plenament les seves funcions i sigui capaç de formar un govern estable” que pugui exercir les funcions que li corresponen amb “respecte al marc constitucional i conforme a l’Estatut”. I, per tant, que això comporti “l’aixecament de les mesures autoritzades pel Senat en el desplegament de l’article 155”.

Un altre punt de la resolució afirma que és necessària “la normalització de les relacions institucionals” entre el govern català i el de l’Estat mitjançant “els mecanismes bilaterals i multilaterals sense renunciar a obrir tants àmbits de diàleg i negociació com calguin sense vetos ni exclusions”.

En aquest sentit, el PSC aposta perquè s’emprengui el camí del diàleg, negociació i el pacte per arribar a una solució satisfactòria “capaç d’aconseguir el suport de grans majories”. I, sobretot, que “es rebutgi de ple qualsevol imposició o proposta unilateral o il·legal”.

L’últim punt de la proposta defensa “el compliment de la llei, perquè només hi ha democràcia des del respecte a la legalitat, inclòs el respecte als procediments de reforma de la llei que és el que garanteix la nostra llibertat davant de l’arbitrarietat del poder”.

La proposta s’hauria de debatre en el ple de la setmana que ve, del que encara no s’ha fixat la data concreta.

El portaveu parlamentari adjunt del PSC, Ferran Pedret, ha explicat que l’objectiu de la proposta és “activar el desbloqueig” de la legislatura i ha esperat que aconsegueixi la majoria parlamentària suficient perquè tiri endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA