Política

Eleccions 21-D

Torrent vol recórrer al TEDH després de la decisió de Llarena

El president del Parlament avala la via europea després que el jutge del Suprem hagi denegat la presència de Jordi Sànchezal ple d’investidura de dilluns

El president del Parlament, Roger Torrent, ha insistit que la defensa de Jordi Sànchez valorarà si recorre al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg per “defensar els drets” del candidat a la investidura, després que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi denegat la seva presència al ple de dilluns. Així, segons fonts de la presidència de la cambra, Torrent avala que s’esgotin “totes les vies” per a defensar els drets de tots els diputats i la sobirania del Parlament, inclòs recórrer a Estrasburg. Torrent, doncs, manté de moment el ple d’investidura convocat per aquest dilluns a les 10:00 hores, a l’espera de si a la tarda es reuneix amb JxCat, el grup parlamentari que ha proposat la candidatura de Sànchez.

(Aquesta notícia substitueix la publicada a les 14.33 hores, que contenia un error de la font informant. Serà la defensa de Sànchez, i no Torrent, qui valorarà si recorre al TEDH la decisió de Llarena. La notícia original ja ha estat modificada)

Llarena ha denegat aquest divendres la llibertat provisional i el permís de sortida puntual que havia sol·licitat la defensa de Sànchez, que no podrà ser present al Parlament de Catalunya el pròxim dilluns. El jutge ha resolt les dues peticions de cop en una interlocutòria de 27 pàgines que ha emès després de rebre l’escrit de la Fiscalia, però sense esperar a rebre els de l’Advocat de l’Estat i VOX. Basa la seva decisió en el “risc de reiteració delictiva” pel fet que els delictes que està investigant es van cometre –diu- mitjançant actuacions legislatives i executives clarament il·legals” que van “desatendre de manera flagrant els controls constitucionals, judicials i institucionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona