Política

procés sobiranista

Ponsatí afirma que “potser no s’està exercint de Parlament sobirà”

La consellera a l’exili no veu amb “tremendisme” una repetició d’eleccions perquè el Parlament està sota el “xantatge” de Madrid

La consellera a l’exili Clara Ponsatí no veu amb “tremendisme” que s’hagin de repetir eleccions perquè el Parlament està sota el “xantatge” de Madrid i ha qualificat “d’impàs” la situació actual. Així ho ha manifestat aquest matí en entrevistes a Rac 1 i Catalunya Ràdio. Segons Ponsatí, formar govern en l’actual circumstància és una tasca “titànica” i ha afegit que seria “absurd” que els independentistes es facin responsables de la situació. Ponsatí, que ha deixat Brussel·les per reincorporar-se a la universitat escocesa de Saint Andrews, no ha volgut donar la seva opinió referent a la polèmica conversa del dirigent d’ERC Lluís Salvadó sobre quina dona havia de ser consellera d’ensenyament, un càrrec que va acabar ocupant Ponsatí. “La meva opinió no interessa a ningú ni pràcticament a mi mateixa. El que jo pensi sobre si ha de plegar o no és totalment irrellevant”, ha afirmat. D’altra banda, s’ha referit al secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, com un “personatge de poca qualitat” per haver dit que Catalunya no trobarà a faltar Ponsatí.

Preguntada per la possibilitat que la justícia espanyola ordeni la seva extradició, Ponsatí ha recordat que la justícia britànica no atorga extradicions motivades políticament. “No ho ha fet mai i seria molt estrany que ho comencés a fer ara”, ha afegit. Ponsatí també ha afegit que ha tingut indirectament algun contacte amb alguna autoritat per comunicar-li la seva decisió de tornar a Escòcia. La consellera cessada ha afirmat que la justícia britànica és independent i no es “doblega” a pressions polítiques ni reconeix els delictes “imaginaris” de sedició i rebel·lió que investiga el jutge Pablo Llarena.

En referència a les declaracions del secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, en què va dir que Catalunya no la trobarà a faltar, la consellera destituïda ha ironitzat que Illa té “via directe” amb Catalunya i ha volgut treure importància a les seves paraules. Tot i així, ha afegit que la política catalana té alguns personatges “de poca qualitat” i que hi ha coses que no cal dedicar-li gaire estona.

Pel que fa a la possibilitat que es repeteixin eleccions, Ponsatí ha defensat que si no es pot posar en pràctica el resultat “claríssim” del 21-D és perquè la justícia espanyol ho impedeix i perquè el govern espanyol creu que pot “tutelar” el Parlament. En aquest sentit, ha considerat que la cambra catalana no s’ha vist en cor de fer front al “xantatge” de Madrid i “potser no està exercint de Parlament sobirà”.

“Si no es pot formar govern per aquest motiu, seria absurd que ens donéssim a nosaltres mateixos la responsabilitat del que no és la nostra responsabilitat”, ha afegit tot traient dramatisme a la possibilitat de noves eleccions. Segons Ponsatí, hi ha una situació “d’impàs” i ha confiat que la majoria independentista es mantingui si es repeteixen els comicis tot posant en dubte que el cansament es pugui transformar en abstenció a les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia