Política

judicialització del procés

El jutge de Lleida envia el cas contra els Mossos a Madrid

Indica que la “passivitat” dels agents de Ponent l’1-O va ser ordenada arreu

Ho deriva a l’Audiencia Nacional

El titular del jutjat d’instrucció 4 de Lleida ha acordat inhibir-se de la seva investigació contra caps de la regió policial de Ponent per la suposada “passivitat” d’agents per evitar l’1-O, i la deriva a la jutgessa de l’Audiencia Nacional, a Madrid, Camen Lamela, que investiga la cúpula dels Mossos per sedició, en assegurar que l’acció “va ser organitzada per la prefectura i generalitzada amb un patró comú a Catalunya”.

En la resolució, el magistrat Ignacio Echeverria afirma que de les investigacions per un delicte de desobediència “hi ha indicis d’un pla organitzat per la direcció del cos dels Mossos per afavorir la celebració del referèndum i dificultar que la resta de cossos policials poguessin complir les ordres donades per evitar-lo”, segons va informar ahir el gabinet de premsa del TSJC. Hi afegeix que “la policia autonòmica estava obligada a impedir-ho”, i que “no va ser una acció espontània, aïllada o individual” d’algun agent, “ni de responsables de la regió de Lleida”, sinó de la cúpula. Per això clou que aquests fets “no són connexos sinó els mateixos” que investiga la magistrada Lamela contra el major Trapero, i li deriva el cas de Lleida. Altres jutjats, com ara el d’instrucció 7 de Barcelona, també ho han fet.

D’altra banda, el jutjat d’instrucció 1 de la Seu d’Urgell va acordar ahir arxivar la causa contra sis dels mestres investigats per un delicte d’incitació a l’odi i mantenir-la contra dos més.

Quatre imputats es desvinculen del referèndum

El titular del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, que investiga l’organització de l’1-O va continuar ahir els interrogatoris d’investigats. En aquests cas, són quatre imputats, la majoria dels quals es va desvincular dels preparatius del referèndum.

Pau Furriol, a qui la Guàrdia Civil va detenir en una nau de Bigues i Riells amb paperetes per a la votació, va assegurar que no va cobrar res. Mercedes Martínez, també fotografiada dies abans pels investigadors en aquesta nau, només va respondre a les preguntes del seu advocat, Ramon Setó, i va aclarir que és tècnica d’arquitectura a la Generalitat i que no va cometre cap desobediència perquè no va fer res de l’1-O ni tampoc malversació de fons perquè el seu càrrec no permet disposició de partides. La seva superior, Natàlia Garriga, tampoc va assumir cap acció. I Joan Angulo, del CTTI, tampoc. La setmana vinent hi ha citats treballadors d’Unipost com a testimonis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona