Política

POLÍTICA

S’esgoten les entrades del debat on participarà Puigdemont aquest diumenge a Ginebra

El líder de Junts per Catalunya viatja aquesta tarda a Suïssa des de Brussel·les sense incidències

Molts periodistes s’acrediten per assistir al col·loqui, que s’emmarca dins el Festival de Cinema i Drets Humans

Les entrades per assistir al debat sobre l’autodeterminació en el qual participarà aquest diumenge el líder de Junts per Catalunya, el president Carles Puigdemont, ja s’han exhaurit, segons ha informat el Comité Katalonien, que difon informació de Catalunya en alemany. El col·loqui s’emmarca dins del Festival del Cinema i Fòrum Internacional dels Drets Humans de Ginebra i es fa coincidint amb la projecció del film Catalunya: Espanya a punt d’una crisi de nervis, que clausura el certamen.

Segons aquesta entitat, nombrosos periodistes han sol·licitat acreditació per poder assistir a l’acte. Puigdemont serà un dels participants del debat, que, entre altres ponents, també reunirà la política Micheline Calmy-Rey, expresidenta de la Confederació suïssa. La xerrada està organitzada conjuntament amb la Universitat de Ginebra. Precisament és en aquesta ciutat on l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel resideix des de mitjans de febrer.

Ja és a Suïssa

El president català ha volat aquest dissabte a la tarda cap a Ginebra. Puigdemont i l’empresari Josep Maria Matamala han agafat un vol des de Brussel·les a les 15.22 hores i han arribat a la capital del país alpí cap a dos quarts de cinc de la tarda, on ha desembarcat sense problemes.

Aquesta és la segona vegada que Puigdemont surt de Bèlgica, en la primera ocasió va anar a Copenhaguen, on va participar en una xerrada sobre el procés català organitzada per la universitat de la capital de Dinamarca.

I dimecres participarà en una xerrada organitzada per l’Institut d’Alts Estudis Internacionals i de Desenvolupament de Ginebra, i que porta per títol “Té encara importància la independència al segle XXI?”.

El líder de JxCat ha penjat una fotografia des de l’avió al seu compte d’Instagram. “Els pròxims dies parlarem intensament de Catalunya i explicarem el seu dret a ser una República independent”, ha comentat a través d’aquesta xarxa social. “En parlarem alt i clar tot i l’intent d’arrest contra nosaltres de l’aparell repressor espanyol”, ha afegit.

I és que en saber de la intenció de Puigdemont de viatjar a Suïssa la Fiscalia espanyola va demanar al ministeri de l’Interior espanyol que consultés les autoritats helvètiques sobre la possibilitat de detenir i extradir el president i la consellera. L’Oficina Federal de Justícia de Suïssa, però, va assegurar dijous que “no hi ha base legal” per detenir Puigdemont al país helvètic. De la seva banda, el Departament Federal d’Afers Exteriors suís va fer públic dimecres un comunicat amb motiu de la visita “privada” del líder independentista al país on “reiterava” que la qüestió de Catalunya és “un assumpte intern” d’Espanya que “hauria de ser tractat” dins del marc de l’ordre constitucional espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona