Política

Elisenda Paluzie és la candidata més votada a les eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC

La professora d’Economia de la UB obté 5.062 suports, seguida de lluny per Joan Canadell, David Minoves, Pep Cruanyes, David Fernàndez Aguilera i Adrià Alsina

Els 77 membres del secretariat elegiran el nou president dissabte que ve, 24 de març

La professora d’Economia de la UB Elisenda Paluzie ha guanyat les eleccions al Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

La junta electoral de l’entitat ha presentat aquesta nit els resultats de la votació, en la qual han participat 7.155 socis, el 19,51% del cens. Un total 4.596 ho han fet de manera telemàtica i 2.559 presencialment. L’entitat ha destacat que el vot electrònic ha augmentat més del 30% respecte dels anteriors comicis.

A l’espera dels resultats definitius, que segons l’entitat poden suposar alguna variació, però “no substancial”, Paluzie ha estat la candidata més votada amb un total de 5.062 vots. La segueix a molta distància el segon candidat, Joan Canadell, que n’ha aconseguit 3.152. El president del CIEMEN i membre d’ERC, David Minoves, ha quedat en tercera posició amb 3.026 vots, i Pep Cruanyes, quart amb 2.949.

El vicepresident del Cercle Català de Negocis (CCN), David Fernàndez Aguilera, que també s’havia presentat a aquests comicis, ha quedat en cinquena posició amb 2.796 vots. Per la seva banda, el cap de premsa de l’ANC, Adrià Alsina, ha estat el sisè més votat, amb 2.788 vots.

Els 77 nous membres del Secretariat Nacional de l’entitat hauran de triar el nou president de l’entitat sobiranista pels propers dos anys, així com els altres tres càrrecs orgànics: vicepresidència, secretaria i tresoreria. Aquesta decisió es farà efectiva el proper dissabte, 24 de març, quan se celebrarà la sessió constitutiva a L’Hospitalet de Llobregat.

Adrià Alsina, David Minoves, i el vicepresident del Cercle Català de Negocis, David Fernàndez ja van expressar la seva voluntat d’optar a la presidència. De fet, podria tornar-se a donar un escenari com el de fa dos anys, quan el Secretariat va escollir Jordi Sànchez tot i que Liz Castro havia obtingut més 30 vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona