Política

manifestació unionista

Societat Civil Catalana fracassa dos cops en un cap de setmana

Dissabte va haver de suspendre un acte a Madrid i ahir només va congregar 12.000 persones sota el lema “Seny”

Manuel Valls torna a equiparar nacionalisme amb guerra

Dissabte va ser el mal temps de Madrid, i ahir potser van ser les poques ganes de manifestar-se a Barcelona sota el lema “Seny”, però sigui com sigui, Societat Civil Catalana ha protagonitzat aquest cap de setmana un evident fracàs en l’intent d’organitzar dues grans mobilitzacions reivindicant la unitat d’Espanya. L’acte de dissabte, al qual escassament van assistir unes desenes de persones, majoritàriament engalanades amb el color taronja de Ciutadans, es va haver de suspendre a causa de les inclemències meteorològiques –segons va argumentar l’organització– quan al mateix temps milers de pensionistes es manifestaven a Madrid. Ahir, la concentració convocada a Barcelona sota el lema “Ara més que mai, seny” no va arribar a omplir l’espai delimitat amb tanques a l’avinguda Marquès de l’Argentera, davant de l’estació de França, una àrea de poc més de 4.000 metres quadrats en la qual es van aplegar entre 10.000 i 12.000 persones, segons els càlculs d’aquest diari. La xifra d’assistència donada per la Guàrdia Urbana va ser menys generosa, amb un total de 7.000 manifestants, mentre que per part de l’organització va ser Jordi Cañas el que es va encarregar d’anunciar que l’acte havia congregat “200.000 persones”.

La xifra de 200.000 va ser repetida pel president de Societat Civil Catalana, Josep Rosiñol, que a més la va voler comparar amb els 45.000 assistents a la manifestació independentista d’ahir va fer una setmana al mateix lloc. Aquest fet se’l va fer venir bé Rosiñol per proclamar el triomf espanyolista al carrer. “Nosaltres som la majoria i cada cop som més”, va dir el líder de Societat Civil empès per una evident moral de victòria que anima el sector unionista des que el 21 de desembre passat Ciutadans fos la força més votada.

L’acte d’ahir va tornar a tenir el format de míting amb estrelles invitades, com ja va passar en la concentració del 8 d’octubre, quan 350.000 persones es van manifestar per la unitat d’Espanya (950.000 segons els organitzadors) i van acabar escoltant els discurs de Mario Vargas Llosa vomitant pestes contra el nacionalisme. Ahir l’encarregat de fer vibrar els manifestants va ser l’excap del govern francès Manuel Valls, que parlant en tot moment en perfecte català va repetir un missatge que ja havia deixat anar en un acte electoral amb Ciutadans: “El nacionalisme és guerra.”

Abans de Valls va intervenir el fiscal Carlos Jiménez Villarejo, que es va felicitar pel fet que els dirigents independentistes “afortunadament no poden governar Catalunya” i va proclamar el seu desig que un dia Espanya sigui una república. Poc després, Valls va fer una defensa del rei com a símbol d’unitat d’Espanya.

Rivera, aclamat; Iceta, increpat; Albiol, ignorat

L’unionisme és de Ciutadans. Ho diuen els resultats electorals i ho diuen les enquestes, però ho diu també el carrer. Ahir, en arribar al lloc de la concentració, poc abans de les 12, Albert Rivera va ser rebut amb aplaudiments i visques quan la gent el va reconèixer. Abans que ell havia arribat al mateix indret el líder del PSC, Miquel Iceta, que havia estat increpat per algun dels concentrats. En fer acte de presència Xavier García Albiol, acompanyat de la ministra Montserrat, la reacció de la gent va ser d’absoluta indiferència, tot i que el líder popular es va fer notar estrenyent mans aquí i allà. La presència de Ciutadans a l’acte d’ahir es deixava notar pels líders polítics però també per l’abundància de simbologia del partit, que va distribuir pancartes en forma de cor partit amb la bandera espanyola, europea i catalana, el seu emblema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona