Política

POLÍTICA

La Crida proposa aturar la “repressió”amb una “estratègia de lluita no violenta” sense “claudicació”

El moviment es constitueix apel·lant a fer accions de “defensa civil del país” per l’alliberament dels presos polítics, la recuperació de les institucions i el desplegament de la República

A partir de la setmana vinent començaran a fer “silencis per la llibertat” per assenyalar tots els espais d’“ocupació judicial”

La Crida per la Llibertat s’ha constituït oficialment aquest diumenge. I ho ha fet instant les entitats i partits polítics sobiranistes a “pujar un graó” en l’anomenada “Revolució dels somriures” per passar a una “estratègia de lluita no violenta on no hi cap la claudicació en cap més ocasió”.

Un dels impulsors de la plataforma, Àngel Colom, ha defensat davant els representants de la quarantena d’entitats adherides, de dirigents de la CUP, ERC, JxCat i dels comuns, i de familiars tant de Jordi Sánchez com dels polítics empresonats, un moviment conjunt basat en la “confiança”, en el qual “no es miri el retrovisor ni hi hagi retrets”.

En aquest sentit, ha recalcat que la “no violència” ha de ser l’element troncal de la Crida per demostrar que la ciutadania “no s’ha rendit davant l’adversari”. “Potser es pensen que ens hem rendit, però no ho hem fet malgrat ens han atacat durament”, ha afegit.

Colom, ha recordat que la celebració de la consulta del 9-N i del referèndum de l’1-O van ser accions de “desobediència” i les ha situat com a exemples de “no violència” aconseguits per part de la societat civil i dels partits independentistes. A partir d’ara, però, la Crida vol defensar l’alliberament dels empresonats pel procés sobiranista, la recuperació de les institucions catalanes i el desplegament de la República fent accions de “defensa civil del país”.

Aniversari de la Crida

La Crida per la Llibertat s’ha constituït oficialment aquest dissabte 18 de març per recordar la creació de la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalana, creada, precisament, el 18 de març de 1981. En referència a aquell moviment social sorgit després del cop d’estat fallit del 23-F, Colom ha recordat que les accions que es van desenvolupar durant la dècada dels 80 eren amb voluntat pacífica i sense anunci previ.

Així, ara els impulsors de la Crida per la Llibertat, definida per Colom com una “plataforma antirepressiva”, també aposten per la discreció “perquè, si no, no ho deixarien fer”. Si bé la Crida no ha detallat quin serà el seu pla d’accions, sí que ha avançat que la setmana que ve començaran a desplegar diversos “Silencis per la llibertat”. “Serem com una estàtua i no ens mouran d’allà on siguem”, ha apuntat, ha apuntat. Seran accions de 15 minuts amb les quals “assenyalaran tots els espais d’ocupació judicial i d’altres tipus” que pateix Catalunya “perquè quedi molt clar des d’on es fan i qui les fa”.

Xarxa internacional

En paral·lel a demanar implicació en les accions al carrer, la Crida ha remarcat aquest diumenge la voluntat de crear una xarxa d’observadors permanents a nivell internacional per vetllar per la defensa dels empresonats i exiliats pel procés independentista. Aureli Argemí, impulsor de la Crida i fundador emèrit del CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions) ha avançat que aquest estiu elaboraran un llistat de persones i institucions amb qui volen definir un programa d’actuacions, mentre també preveuen aprofitar xarxes internacionals ja existents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona