Política

suïssa

conferència a l'onu

Les parelles de Cuixart i Forn, davant l’ONU:“És important estar aquí per fer un crit d’auxili”

“Necessitem que algú ens escolti i miri què està passant”, asseguren

Denuncien que la llibertat de reunió “no ha estat protegida a Catalunya”

Les companyes de Quim Forn i Jordi Cuixart, Laura Masvidal i Txell Bonet -respectivament-, han acudit al Palau de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) a Ginebra (Suïssa), per fer sentir la seva veu en representació de l’Associació Catalana de Drets Civils, aquest dilluns al migdia. En un contacte amb la premsa a les portes de l’ONU, Masvidal ha destacat la rellevància de l’acte, poques hores abans del debat ’La regressió dels drets humans a Espanya’. “És important estar aquí per fer un crit d’auxili, necessitem que algú ens escolti i miri què està passant, la presó preventiva no la justifica gairebé ningú”, ha subratllat. Al seu torn, Bonet ha remarcat que hi ha “eines” per suavitzar la situació i que si la Fiscalia no hagués demanat les mesures cautelars de presó preventiva el jutge no hauria pogut superar la petició. A més, l’expert en protecció legal i regulació del dret de reunió Michael Hamilton ha opinat que la llibertat de reunió “no ha estat protegida” a Catalunya, i ha reclamat una reacció “a nivell internacional” perquè el procés es mogui “cap a una solució”.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha asseverat en declaracions a la premsa que “no pot ser que l’àrbitre passi a ser executor”, també en referència al TC. Al seu torn, David Bondia, president de l’IDHC i professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Barcelona, ha destacat que en l’acte d’aquest migdia es vol parlar de democràcia, drets humans i estat de dret.

Pallín, com Hamilton, participen al debat ’La regressió dels drets humans a Espanya’ que tindrà lloc aquest dilluns al migdia a l’ONU, com també Anaïs Franquesa, advocada penalista especialitzada en drets humans i moviments socials; el propi Ribó; Margalida Capellà, professora de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de les Illes Balears; i Masvidal. L’acte el moderarà Bondia, i hi serà present l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, que es troba a Suïssa des de mitjans de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona