Política

senat

pensions

Senadors del PSOE troben “ridícul” apujar-se el sou un 0,25% en solidaritat amb els pensionistes

Els senadors que es “revolten”, entre els quals hi ha Antich, de les Illes, diuen que la decisió del seu líder, Pedro Sánchez, “deixa el partit a l’altura del betum”

La decisió del líder del PSOE, Pedro Sánchez, de pujar el sou als seus parlamentaris només un 0,25% en solidaritat amb els pensionistes ha estat criticada avui per diversos senadors socialistes en la reunió del grup, que la consideren “perillosa”, “ ridícula i deixa el partit a l’altura del betum”.

Diumenge passat, a la cloenda de l’Escola de Bon Govern del PSOE, Pedro Sánchez va demanar que pugés un 0,25%, igual que les pensions, el sou dels membres del Govern, de diputats i de senadors.

No obstant això, les taules conjuntes del Congrés i del Senat van acordar el 20 de setembre passat augmentar les retribucions de funcionaris i parlamentaris de les Corts Generals un 1,5%, en la línia del que s’esperava que aprovés l’Executiu de Rajoy per als empleats públics.

Això suposa que la diferència entre el 1,5% i el 0,25% dels diputats i senadors socialistes anirà a les arques del PSOE, la qual cosa ha enervat alguns –segons han explicat fons socialistes presents a la reunió–, que han plantejat si aquests diners són “per pagar el sou de pedro Sánchez perquè no és diputat “. “Pedro fa aquestes propostes perquè no és diputat, però estem tots en contra”, ha dit a Efe un parlamentari present a la reunió d’aquest matí.

En ella, el que va ser president de les Illes Francesc Antich ha opinat que els arguments de la direcció del PSOE per justificar la mesura són “molt perillosos” i que no pot ser que es desviï cap als polítics un problema com les pensions.

“Això és el que fa la dreta més vella”, ha argumentat Antich, convençut que, si els polítics no estan ben pagats, “acaben fent política els de sempre”.

L’andalusa María José Fernández ha titllat la proposta de Sánchez de “ridícula” i ha sostingut que deixa els socialistes “a l’altura del betum”, perquè no soluciona els problemes dels pensionistes i demostra, segons la seva opinió, que el partit no té “cap projecte de futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona