Política

POLÍTICA

JxCat, ERC i la CUP es reuneixen per intentar l’acord per investir Turull

“Si sortim amb un acord serà més fàcil que el consell polític de la CUP canviï d’opinió”, afirma el diputat Carles Riera

“Només donarem un “sí” si hi ha un compromís republicà”

Junts per Catalunya (JxCat), ERC i la CUP es reuneixen des de les 10 hores al Parlament per intentar arribar a un acord que garanteixi els suports necessaris per a la investidura de Jordi Turull. Així ho ha explicat el diputat de la CUP Carles Riera en una entrevista a Els Matins de TV3

“Ara m’incorporaré a una reunió amb JxCat i ERC, que serà cabdal. Si sortim amb un acord serà més fàcil que el consell polític de la CUP canviï d’opinió”, ha explicat Riera. “Avui la posició és d’abstenció, però el consell polític ha de prendre la decisió”, ha afirmat. I ha avisat: “No volem ser partícips d’un govern que faci autonomisme. Només donarem un “sí” si hi ha un compromís republicà”.

El diputat de la CUP ha remarcat que com que el candidat a la investidura no és Carles Puigdemont, “hem de ser molt exigents”. El consell polític de la CUP es reuneix a les 15 hores, dues hores abans de l’inici del ple d’investidura, per decidir si modifica la seva posició d’abstenir-se.

Riera s’ha mostrat molt crític amb el president del Parlament, Roger Torrent, i ha considerat “pressing” convocar un ple amb “precipitació” sense tenir la certesa que el candidat tindrà garantida al majoria absoluta. En primera votació, és necessari que el candidat a la presidència de la Generalitat obtingui un mínim de 68 vots. Per tant, els quatre diputats cupaires haurien de canviar l’abstenció anunciada fins ara pel vot afirmatiu dels quatre. Riera ha explicat que aquest dimecres a la nit, en conversa telefònica, ja li va traslladar a Torrent que “no era prudent ni encertat”.

En cas que Turull no obtingués els 68 vots necessaris s’hauria de sotmetre en una segona votació 48 hores després. Però divendres el Tribunal Suprem l’ha citat per decidir si l’envia a la presó de manera preventiva. Sobre aquesta qüestió, Riera ha manifestat que vol creure que per uns “mínims democràtics i de decència, la juridicatura espanyola no impedirà que una persona que és candidata pugui assistir a la segona volta”, tot recordant que té el dret i el deure d’assistir-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona