Política

Política

L’administració d’un ajuntament d’un municipi de 38.800 habitants

Esforç de titans a Blanes

L’alcalde, Mario Ros, admet que són pocs regidors i tenen molta feina, però està content dels cent primers dies de la nova etapa

CiU diu que el PSC governa en minoria perquè vol, i ERC veu poques ganes de compartir la gestió

Mario Ros Vidal, compositor, pianista i professor, és l’alcalde de Blanes des del 30 de novembre del 2017. Ros va rebre aquell dia quatre vots –els del seu grup, el PSC, i punt–, suficients per rellevar el dimissionari Miquel Lupiáñez, que se n’havia anat a casa pel paper del seu partit en el procés independentista (amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució).

Acompanyat de Blai Vinaixa, el substitut de Lupiáñez, Pepa Celaya (primera tinenta d’alcalde) i Nicolás Laguna, Ros va fer ahir al migdia balanç dels cent dies de l’etapa en què han conduït, en solitari, la corporació municipal. En un comunicat de premsa del consistori, Ros va explicar ahir que “l’Ajuntament continua funcionant com sempre, o fins i tot m’atreveixo a dir que en alguns aspectes millor”.

Transversalitat

Ros intenta ser positiu. Diu que treballen “amb versatilitat” i que, per exemple, en les negociacions de la zona blava de pàrquing amb responsables de Saba hi han participat Celaya, Laguna i ell mateix. Ros agraeix que l’oposició no posi pals a les rodes. Regidor des del febrer del 2016 en substitució de Susana Ramajo, el batlle és ara el responsable d’Acció Social, Igualtat, Cultura i Festes, Esports i Salut i Arxiu.

Ros va reiterar ahir a la tarda el que pensa de l’actual etapa, expressada en una piulada, diumenge. “Vull agrair al meu equip de govern el gran esforç per tirar endavant tots els projectes del poble [38.800 habitants]. Treball titànic, fructífer i per Blanes.” Ros reitera l’agraïment al personal de l’Ajuntament.

El protocol i el desconeixement

Després de l’1 d’octubre del 2017, ERC i CiU van deixar sol el PSC (i el regidor del PP que els dona suport, Salvador Tordera). Segons Quim Torrecillas, “en Miquel [Lupiáñez] va ser absolutament honest: estava disposat a continuar com a alcalde no adscrit, però el PSC en va prescindir. Si el PSC hagués volgut, continuaríem formant part de l’equip de govern i aprofitant l’energia i les forces de deu persones”, diu Torrecillas, portaveu de CiU, amb Juanjo Navarro. CiU (4 regidors) es queixa de “greus errors” de protocol. Partidari de regularitzar les ampliacions il·legals dels càmpings, Torrecillas recorda que no van ser convidats en l’obertura del tram de camí de ronda de cala Bona i que no sap si hi ha contactes amb Saba.

ERC (2 regidors), en canvi, és partidària de no regularitzar l’ampliació dels càmpings. Els republicans van deixar l’equip de govern després de l’1 d’octubre a contracor –diu el portaveu, Àngel Canosa–. Admet que estaven “poc acompanyats”. L’equip que encapçala Mario Ros no té “voluntat de parlar amb la resta de grups”, hi afegeix.

ICV-EUiA (4 edils) ha estat sempre a l’oposició. Aliat de Batega (2 edils), amb qui concorreran en les municipals del 2019, la coalició d’esquerres sosté que l’equip de govern faria més bé “de callar. Hi ha moltes coses que diuen que han fet que venen de molt lluny”, afirma el portaveu, Joan Salmerón, que qualifica l’etapa de “paràlisi”.

4
regidors
del PSC formen part de l’equip de govern de Blanes. Només dos, Pepa Celaya (n. 2) i Nicolás Laguna (n. 3) hi són des del juny del 2015.
1.121
places
de zona blava, que té en concessió l’empresa Saba, per aparcar hi ha als antics pavellons i a la Plantera. Fins al nou pla de mobilitat, i si no hi ha cap canvi, seran places gratuïtes a partir del mes de juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona