Política

La cúpula dels Mossos i uns quaranta imputats, pendents

Si el Suprem va dictar ahir la resolució que deixa a un pas del judici 25 càrrecs del govern català, de partits polítics i entitats sobiranistes, encara queda pendent la situació processal d’una quarantena de càrrecs, tècnics i empresaris imputats per l’organització de l’1-O, que estan en tres jutjats diferents. La més important és la causa que hi ha a l’Audiencia Nacional en què la jutgessa acusa de dos delictes de sedició el major Josep Lluís Trapero per la protesta del 20 de setembre a Economia i la suposada “inacció” dels agents per no haver aturat l’1-O. També estan imputats la intendent Teresa Laplana, l’exdirector dels Mossos Pere Soler i l’exsecretari d’Interior Cèsar Puig.

La segona causa que està a punt de tancar-se és al jutjat d’instrucció 15 de Barcelona, on els cinc membres de la sindicatura electoral catalana són investigats pels delictes de malversació de fons públics, usurpació de funcions i desobediència al TC. La tercera causa, i més voluminosa, és al jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, que va començar a investigar l’organització de l’1-O i que té una trentena d’imputats entre càrrecs d’Economia, del CTTI i d’empresaris. Els escorcolls i les punxades telefòniques d’aquesta causa ha permès vestir les proves del Tribunal Suprem, amb duplicitat. És el cas de la malversació de fons, que el Suprem eleva a 1,6 milions, al qual suma el cost de publicitat i targetes censals , que també computa el jutjat 13. Els dos jutges tenen imputats diferents, però les mateixes quantitats no es poden reclamar dos cops. A banda, hi ha una desena de jutjats amb veïns imputats per delictes d’odi i pel tall de carrers i vies de tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona