Política

Puigdemont diu que l’1-O va néixer una “nova era” de la que “no hi ha retorn” 

El president de la Generalitat fa una crida des de la presó a “no abaixar la guàrdia” davant d’un Estat que actua de manera “autoritària”

El diputat de JxCat destaca que els membres del seu govern són “presos polítics” però es mantenen “lliures d’esperit”

El president de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat aquest diumenge que mig any després de l’1-O els membres del seu govern són “presos polítics” però es mantenen “lliures d’esperit”. En un nou missatges a les xarxes socials, ha destacat que el referèndum va suposar l’inici d’una “nova era de la que no hi ha retorn possible”.

En concret, en un missatge en els seus comptes d’Instagram i Twitter , que gestiona el seu equip des que va quedar empresonat a Alemanya, Puigdemont subratlla que la paraula de la ciutadania “no pot ser mai delicte” i que no escoltar-la “és legal però immoral”.

“Sis mesos després de l’1-O, el govern de Catalunya som presos polítics, però lliures d’esperit”, indica Puigdemont, que va ser detingut diumenge passat a Alemanya, on la justícia haurà de decidir ara si l’extradeix a Espanya en virtut de l’euroordre emesa després del seu processament per rebel·lió i malversació. 

“Aquella jornada de dignitat popular i barbàrie policial va ser l’inici d’una nova era de la qual no hi ha retorn possible. Ahir, avui i sempre, al vostre costat”, indica Puigdemont en el seu missatge a les xarxes, que finalitza amb el lema “República Catalana”.

Més tard, en un missatge gravat per un diputat alemany que l’ha visitat a la presó, i difós per Catalunya Ràdio, el president ha fet una crida des de la presó de Neumünster a “no abaixar la guàrdia” davant d’un Estat espanyol que, segons ell, es comporta cada vegada “de manera més autoritària” i “retallant més drets fonamentals”. Puigdemont ha dit que cal “continuar endavant” i remarca que els drets dels catalans a decidir el seu futur estan “reconeguts per les Nacions Unides”.

El president també ha fet una crida a continuar les mobilitzacions de forma “no violenta, civilitzada”, seguint l’exemple que s’ha mostrat “tots aquests anys al món” amb les manifestacions de la Diada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona