Política

Puigdemont diu que l’1-O va néixer una “nova era” de la que “no hi ha retorn” 

El president de la Generalitat fa una crida des de la presó a “no abaixar la guàrdia” davant d’un Estat que actua de manera “autoritària”

El diputat de JxCat destaca que els membres del seu govern són “presos polítics” però es mantenen “lliures d’esperit”

El president de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat aquest diumenge que mig any després de l’1-O els membres del seu govern són “presos polítics” però es mantenen “lliures d’esperit”. En un nou missatges a les xarxes socials, ha destacat que el referèndum va suposar l’inici d’una “nova era de la que no hi ha retorn possible”.

En concret, en un missatge en els seus comptes d’Instagram i Twitter , que gestiona el seu equip des que va quedar empresonat a Alemanya, Puigdemont subratlla que la paraula de la ciutadania “no pot ser mai delicte” i que no escoltar-la “és legal però immoral”.

“Sis mesos després de l’1-O, el govern de Catalunya som presos polítics, però lliures d’esperit”, indica Puigdemont, que va ser detingut diumenge passat a Alemanya, on la justícia haurà de decidir ara si l’extradeix a Espanya en virtut de l’euroordre emesa després del seu processament per rebel·lió i malversació. 

“Aquella jornada de dignitat popular i barbàrie policial va ser l’inici d’una nova era de la qual no hi ha retorn possible. Ahir, avui i sempre, al vostre costat”, indica Puigdemont en el seu missatge a les xarxes, que finalitza amb el lema “República Catalana”.

Més tard, en un missatge gravat per un diputat alemany que l’ha visitat a la presó, i difós per Catalunya Ràdio, el president ha fet una crida des de la presó de Neumünster a “no abaixar la guàrdia” davant d’un Estat espanyol que, segons ell, es comporta cada vegada “de manera més autoritària” i “retallant més drets fonamentals”. Puigdemont ha dit que cal “continuar endavant” i remarca que els drets dels catalans a decidir el seu futur estan “reconeguts per les Nacions Unides”.

El president també ha fet una crida a continuar les mobilitzacions de forma “no violenta, civilitzada”, seguint l’exemple que s’ha mostrat “tots aquests anys al món” amb les manifestacions de la Diada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Senat admet a tràmit la llei d’amnistia malgrat l’informe d’inconstitucionalitat dels lletrats

barcelona
àsia

Hong Kong aprova una nova llei de seguretat que augmentarà la repressió

barcelona
política

Catalunya en Comú obre les primàries en què Albiach repetirà

barcelona
POLÍTICA

Tarifa plana, la resposta del govern de Pineda a la pujada del 25% de l’IBI

PINEDA DE MAR
política

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

barcelona
política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona
Reportatge

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA