Política

Mor l’exconseller de Comerç Narcís Oliveres i Terrades

Va estar a la conselleria els anys 1985 i 1986 i també va ser senador

Narcís Oliveres i Terrades va morir dilluns a l’edat de 88 anys. Nascut a Figueres el 1930, doctor en dret i director de la societat Hifesa, Oliveras va ser conseller de Comerç, Consum i Turisme del 1985 al1986. Havia començat la seva carrera política durant els anys de la transició i va ser membre del comitè de govern d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Va ser senador per CiU a la demarcació de Girona en les eleccions generals de 1982, 1986 i 1989, secretari quart de la mesa del Senat del 1989 al 1993 i portaveu del grup de CiU al Senat.

Els darrers anys, retirat de la primera fila de l’activitat política, Oliveres seguia fidel al seu compromís amb la democràcia i les llibertats de Catalunya, que expressava en articles a la premsa – el darrer aquest dilluns , 2 d’abril, en aquest diari– i en entitats com l’Associació Triangle Blau, dedicada a la recuperació de la memòria històrica i a la defensa dels drets humans. Representants polítics del PDeCAT, però també de tot el ventall polític català, van lamentar ahir la desaparició d’Oliveres i van homenatjar-ne la trajectòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia