Política

Cifuentes nega irregularitats en el seu currículum però no convenç ni l’oposició ni C’s

La presidenta de la comunitat de Madrid acusa l’oposició de forçar la seva compareixença i denuncia una “operació política” contra ella

C’s considera que la popular ha perdut la credibilitat i anuncia que proposarà una comissió d’investigació de l’afer

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha rebutjat aquest dimecres les acusacions sobre la suposada falsificació del seu currículum i ha denunciat una “operació política” de l’oposició per tacar la seva reputació.

Cifuentes ha començant les seves explicacions a l’Assemblea de Madrid carregant contra els grups que l’han demanada. Segons ella, aquesta sessió “és un frau de llei parlamentari” perquè s’ha “manipulat el reglament” per forçar la seva compareixença.

La popular ha negat de manera enèrgica que el seu expedient acadèmic hagi estat falsejat. “El títol de màster que figura al meu currículum és perfectament real i legal. És un títol oficial i ni el meu currículum ni les meves qualificacions han estat falsejades ni falsificades”, ha asseverat. A més, ha defensat que el seu títol de llicenciatura en Dret es correspon amb el nivell de màster i, per tant, el títol objecte de la polèmica “no m’ha aportat més nivell”.

Cifuentes ha exhibit a la cambra una sèrie de documents que, segons ella, avalen la seva versió, entre els quals un correu que explica que el “no presentat” és fruit d’un “error de transcripció” que ja havia estat comunicada a la universitat el 2014.

La presidenta ha anunciat que presentarà una querella contra “dues persones que han difós una versió que no té res a veure amb la realitat i que han utilitzat dades reservades”, així com un acte de conciliació previ a una altra querella “per delictes contra l’honor”.

Les explicacions de Cifuentes no han convençut l’oposició ni tampoc els seus socis de Ciutadans. El diputat de la formació taronja Ignacio Aguado ha lamentat el llarg silenci de Cifuentes i ha considerat que la seva versió “no és creïble”.

És per això que ha anunciat que impulsaran la creació d’una comissió d’investigació de l’afer i ha convidat PSOE i Podem a afegir’s-hi. Els representants d’aquestes formacions, Ángel Gabilondo i Lorena Ruíz-Huerta, han demanat directament la dimissió de Cifuentes. A més, han demanat a la popular que presenti també el treball de final de màster, un document que avui no ha mostrat.

Moció de censura

El portaveu del PSOE a l’Assemblea madrilenya, Ángel Gabilondo, ha explicat després del ple que no comparteix la proposta de C’s. “D’entrada, no ens satisfà. Ens sembla que la qüestió no és ara crear una comissió d’investigació que dilata i prolonga en el temps la situació sinó afrontar la responsabilitat del moment”, ha argumentat. L’exministre d’Educació ha afegit que “es poden fer les comissions que calgui, però el que cal resoldre és com queda la situació de la presidenta de la Comunitat”.

En aquest sentit, tampoc s’ha donat per satisfet amb les explicacions que Cifuentes ha donat en la seva compareixença perquè “no ha respost les preguntes concretes que li hem fet sobre el seu màster, els assumptes sobre pagaments posteriors que no tenen a veure amb les assignatures no cursades o modificacions de notes”. “Nosaltres fèiem una sèrie de preguntes molt concretes sobre qüestions molt puntuals que tenen a veure amb el màster i el seu currículum i ella ha ensenyat documents que es refereixen a assumptes que no hem qüestionat”.

Per tot plegat, ha anunciat que el seu grup proposarà davant el Comitè Federal del PSOE la presentació d’una moció de censura contra el govern de Cifuentes. Gabilondo ha indicat que aquesta mesura s’impulsarà “amb tota celeritat” davant l’“alarma” creada per les suposades irregularitats en l’expedient acadèmic de la dirigent popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona