Política

24 hores donant voltes a la Model per la Caminada per la Llibertat: “No es dorm, això és imparable”

El CDR de l’Esquerra de l’Eixample organitza una marxa en solidaritat amb els “represaliats” per l’Estat, amb diverses activitats i l’assistència de familiars dels “presos polítics”

L’Àlex camina ininterrompudament al voltant de l’antiga presó Model de Barcelona per la Caminada per la Llibertat des de les 12:00 hores d’aquest dissabte. El CDR de l’Esquerra de l’Eixample ha organitzat una mobilització de 24 hores, fins el migdia de diumenge, en solidaritat amb els “presos polítics”, els “exiliats” i tots els “represaliats” per l’Estat.

Quan ja feia quasi tres hores que caminava sense parar, l’Àlex constata que la marxa va “molt bé”. Envoltat de la gent que el va acompanyant en aquesta caminada, l’activista explica que ha d’afrontar “onades de gestió emocional” al llarg de la mobilització. Però es manté ferm: “No es dorm, això és imparable”, subratlla.

Al llarg d’aquestes 24 hores es faran diverses activitats com ara cercaviles, música en viu i una xocolatada popular, i es comptarà amb l’assistència de familiars dels “presos polítics”.

L’Àlex destaca l’”energia” i “bon rotllo” que hi ha durant la marxa, i remarca que el CDR ha escollit la Model perquè és “símbol de la repressió, del que va ser el franquisme i del que continua sent el feixisme”. “Té molta càrrega potent”, deixa clar.

Des d’un punt de vista més personal, l’activista reitera que a vegades li arriba el “cansament”, la “negativitat” o bé “molta energia”, sensacions que cal anar gestionant. També cal tenir en compte la resistència física i, en acabar la marxa de 24 hores ininterrompudes, la important recuperació posterior.

Tres parades amb menjar i marxandatge marquen el punt central de la mobilització, al costat d’una barra de bar. Des d’allà els activistes preparen pancartes, organitzen el comptador de la marxa, i animen els ciutadans que secunden la Caminada per la Llibertat. Una de les activistes crida amb un megàfon “llibertat presos polítics”, després que soni Els Segadors.

També crida el nom de tots els líders independentistes que hi ha entre reixes o a l’”exili”, seguit de la paraula “llibertat” que proclama la resta de manifestants. Passen les hores i cada vegada més gent s’afegeix a la mobilització, reivindicativa però també amb un caràcter festiu i de cultura popular.

Es preveu l’assistència de Laura Masvidal, dona del conseller d’Interior destituït, Quim Forn; Xavier Sànchez, germà del candidat a la investidura, Jordi Sànchez; a més de Pepe Beunza, l’artista Ferran Garcia Sevilla, el regidor d’ERC a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) i pallasso acusat de desobediència, Jordi Pesarrodona, entre d’altres. Els beneficis es destinaran a la Caixa de Solidaritat i a la caixa contra la repressió de l’associació Irídia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona