Política

Comissen un xiulet groc a casa de la detinguda pel cas dels CDR

L’advocat de la veïna de Viladecans qualifica de “criteri delirant” la recollida de proves de la Guàrdia Civil

Avui declara davant del jutge, acusada de terrorisme i rebel·lió

La veïna de Viladecans, detinguda dimarts per suposadament haver liderat “accions de sabotatge” amb els comitès de defensa de la República (CDR), passa avui al matí a disposició del jutge de l’Audiencia Nacional Diego de Egea, el qual haurà de decidir si hi ha prou indicis sòlids en l’acusació de la fiscalia, que li imputa els delictes de rebel·lió i de ser membre de grup terrorista. L’advocat de l’activista, Jordi Busquets, desmenteix aquestes greus acusacions i assegura que ella no lidera cap grup ni acció, i lamenta que continuï la “perversió” en la interpretació dels tipus penals contra l’independentisme.

La dona, que està detinguda a la comandància de Tres Cantos, a Madrid, no ha estat incomunicada i ahir va poder parlar amb el seu lletrat. Busquets va presenciar l’elaboració de l’acta del material recollit per la Guàrdia Civil a casa de l’activista i va manifestar que s’ha usat “un criteri delirant” en aquest comís. El penalista va detallar que entre el material i els 200 documents comissats hi ha: “Un xiulet groc!”, a més de caretes amb la imatge de Jordi Cuixart, material d’Òmnium, un permís de l’Ajuntament de Viladecans per fer un dinar en suport dels presos polítics, en què hi ha tiquets de begudes que posa “CDR coordinador”.

Fonts de la investigació van filtrar que al domicili de la veïna es va trobar un mapa de la caserna de la Guàrdia Civil a travessera de Gràcia. El seu advocat va aclarir que es tracta d’una simple fotocòpia del Google maps, on s’indica com anar a aquest equipament, davant del qual s’han fet diverses concentracions contra els interrogatoris de càrrecs del govern, investigats per l’organització de l’1-O.

L’àudio, res complert

La defensa exposarà al jutge que no s’ha complert res del que ella diu en l’àudio que la Guàrdia Civil sosté com a prova principal per incriminar-la. No es va tirar oli a les carreteres, no es van bloquejar ports ni Mercabarna; sí que es van aixecar barreres de peatges, i d’això no en diu res, indica. La seva situació és complexa; mentrestant, la Guàrdia Civil encara busca un activista d’Esplugues, també acusat de terrorisme.

LA FRASE

Ella no va coordinar res dels CDR, i s’ha usat un criteri delirant en la recollida de proves a casa seva
Jordi Busquets
advocat veïna viladecans detinguda per terrorisme

LA XIFRA

1
cop només
ha estat identificada la dona pel tall d’una via a Soses en suport a Puigdemont. No té antecedents.

JxCat, ERC i la CUP defensen els CDR en una resolució

E.B

JxCat, ERC i la CUP van registrar ahir una proposta de resolució per al pròxim ple del Parlament en què denuncien la criminalització dels CDR. El text critica les operacions de l’Estat espanyol que utilitza diferents cossos policials i instàncies judicials contra els CDR “i vulnera, una vegada i una altra, tots els rets civils i polítics dels ciutadans”. També censura l’estigmatització de la protesta social, la repressió i la violència institucional. Els tres grups, que aspiren a sumar com a mínim els comuns, volen que la iniciativa es tramiti pel procediment d’urgència extraordinària. La proposta també defensa la legitimitat de les mobilitzacions i la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta.

L’exposició de motius es limita a reproduir el comunicat oficial emès pels CDR després de les detencions d’alguns dels seus membres. “No tindran prou presons per a un poble pacífic en peu de lluita”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona