Política

La fiscalia belga demana més informació sobre l’euroordre de Comín, Serret i Puig

Els consellers hauran de tornar a comparèixer davant el jutge el pròxim 16 de maig

La fiscalia de Brussel·les ha demanat ajornar la vista de Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig davant el jutge perquè vol més informació d’Espanya sobre l’euroordre.

Segons ha explicat l’advocat Paul Bekaert, de l’equip de la defensa, la fiscalia de Brussel·les ha demanat “informacions suplementàries” a Espanya i la defensa “vol temps” per preparar-se. Així, a petició inicial del ministeri públic, les parts han acordat l’ajornament de la vista prevista sobre l’euroordre per al pròxim 16 de maig.

Bekaert també ha dit que per ara la fiscalia de Brussel·les no ha formulat les acusacions, ja que és a l’espera de rebre més informació sobre les peticions d’extradició per part de la justícia espanyola. L’advocat ha confirmat que el jutge instructor és el mateix que en l’anterior procediment judicial, a la tardor, però no ha volgut valorar si aquest fet és o no un “avantatge”.

Els consellers han arribat aquest dimecres a primera hora del matí als tribunals del Palais de Justice de Brussel·les per acudir a la cita amb la justícia sobre l’euroordre contra ells. La vista, prevista a les nou del matí davant del jutge d’instrucció de la Chambre du Conseil (Tribunal de Primera Instància), ha durat poc més de quinze minuts.

El primer a arribar aquest matí ha estat Puig mentre que després ho han fet Serret i Comín. Tots tres han arribat per separat a les dependències judicials.

Fa dues setmanes els tres consellers van presentar-se davant d’un jutge d’instrucció del Tribunal de Primera Instància de la capital belga. Després de diverses hores declarant, el jutge va decidir deixar-los en llibertat sota mesures cautelars, com ja va passar al novembre amb la primera euroordre. Concretament, el jutge va dictar com a condicions que els consellers estiguin a disposició de la justícia quan se’ls requereixi, que comuniquin quin és el domicili fix a Bèlgica i que no abandonin el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona