Política

Girona en Comú es presentarà a les municipals del 2019

Abans d’aquest estiu s’escollirà l’agrupació local i a la tardor es faran les primàries per a les llistes electorals

Girona en Comú, el referent gironí de Catalunya en Comú, es presentarà a les eleccions municipals del 2019. El cap de llista i els membres de la candidatura s’escolliran previsiblement en unes primàries a la tardor, després que en els pròxims mesos –abans de l’estiu– es constitueixi l’agrupació local a la capital gironina.

Catalunya en Comú no té ara mateix estructura territorial i serà a partir de l’assemblea que es farà diumenge que ve, en què s’aprovaran els estatuts, que es començarà el desplegament territorial oficial. Segons explica una de les impulsores del grup a Girona, Eugènia Pascual, la constitució de les organitzacions territorials anirà “de baix cap a dalt”; es crearan primer “els comuns” de cada ciutat o poble –el que en altres partits s’anomena agrupació o comitè local– i després, si hi ha prou gent, es faran les organitzacions supralocals. A Girona ja està clar que es constituirà l’organització territorial amb la marca Girona en Comú. També ja queda clar que hi haurà prou gent per fer un “comú” local en poblacions com ara Salt.

Segons detalla Pascual, una idea clau és que en les candidatures per coordinar cada “comú” hi ha d’haver varietat de procedència. En aquest sentit, destaca que entre el grup que està promovent Girona en Comú hi ha gent de Podem, EUiA, ICV i també independents, que fa temps que treballen des de l’espai dels comuns per la ciutat de Girona.

A falta d’aprovar, diumenge, els estatuts de Catalunya en Comú que ho definiran millor, la idea és que abans de l’estiu quedin constituïdes les coordinadores locals i que a través d’aquestes s’articulin les primàries per a les llistes electorals que ja es faran amb vista a la tardor.

Possible candidata

Eugènia Pascual, que va ser cap de llista d’ICV a l’Ajuntament de Girona en les últimes municipals, el 2015, i que està immersa de fa temps en el projecte dels comuns, no descarta presentar-se tant per formar part de la coordinadora del comú de la capital gironina com a les primàries per ser candidata: “No ho descarto. Treballar per la ciutat és una cosa que he fet, que continuo fent i que continuaré fent. El que decideixin els companys”, afirma Pascual, que té clar que cal canviar el model de ciutat amb “noves propostes de mobilitat i desenvolupament econòmic”.

LA DATA

22.04.18
és el dia
que Catalunya en Comú farà l’assemblea a partir de la qual es constituiran les organitzacions territorials.

LA FRASE

No descarto presentar-me. Continuo treballant per la ciutat i ho continuaré fent
Eugènia Pascual
alcaldable d’icv el 2015 i una de les impulsores de girona en comú

ERC vol candidat abans de l’estiu

El nou president de l’executiva local d’ERC a Girona, David Sabaté, confia a poder tenir escollit el cap de llista per a les municipals abans de l’estiu. Sabaté assegura que la decisió de Maria Mercè Roca de no repetir ha estat “un sotrac”, ja que el partit n’estava “molt content” i volien que continués. Les declaracions de Sabaté contrasten amb les de Roca, que va anunciar dimarts que no repetiria perquè no hi ha el “clima de treball fluid i de confiança mútua necessari entre l’executiva local i el grup municipal”. ERC obrirà “aviat” un procés de primàries. Sabaté afirma que encara no han tingut temps d’estudiar noms.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona