Política

La temporada d’estiu al Prat fa alentir les obres per portar el tren a la T1

La tuneladora que treballa sota les pistes estarà aturada fins la tardor vinent

El compromís d’enllestir les obres a finals del 2018, inassumible

La perforació del túnel que ha de permetre portar el tren de la terminal T2 del Prat a la T1 requereix tancar al trànsit aeri la pista principal durant 14 dies, i aquesta operació no es podrà fer fins al novembre, un cop superada la temporada d’estiu, que comporta un increment dels aterratges i enlairaments de les aeronaus. Aquesta circumstància ha obligat a aturar els treballs de la tuneladora, segons va avançar ahir TV3 i van confirmar fonts d’Adif i Aena a aquest diari.

La previsió feta en el pla de treball assenyalava que el pas de la tuneladora per sota de la pista s’havia de produir abans del març, per no veure’s afectat per la temporada d’estiu, però un endarreriment en l’obra ha impedit seguir el pla de treball. Avui la màquina tuneladora és a uns 90 metres de la vertical de la pista i s’ha decidit aturar-la. En una visita d’obres feta el mes de febrer passat, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría va anunciar que el túnel estaria enllestit el desembre d’aquest any, però les circumstàncies impedeixen ja complir aquest calendari.

Fonts d’Aena van explicar que les obres sota la pista i la paralització d’aquesta comporten una complexitat en l’organització del funcionament de l’aeroport, ja que s’ha de passar a funcionar durant dues setmanes amb les pistes creuades, fet que treu capacitat operativa, i s’ha d’avisar les companyies amb temps suficient perquè modifiquin els seus plans i els adaptin a les noves circumstàncies.

Adif va informar que l’aturada de la tuneladora no suposa la paralització de les obres, ja que es continua treballant sota les terminals, en la construcció de les sortides d’emergència i també en l’habilitació del pou per on sortirà la tuneladora.

Pel que fa al pas de la màquina que perfora el túnel sota la pista, de moment ja s’ha construït un calaix de formigó a través del qual s’ha de moure la gran barrina subterrània. Un cop enllestit el túnel, quedarà pendent l’obra d’electrificació i instal·lació de vies. No hi ha data final per a l’acabament del projecte.

La mitja veritat del ministre

Avui fa una setmana el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va ser a Barcelona per anunciar la represa de les obres a l’estació del TAV de la Sagrera. En el transcurs de la roda de premsa en què va repassar altres actuacions del seu ministeri a Catalunya, se li va preguntar pel projecte de fer arribar el tren a l’aeroport i el ministre, sense entrar en detalls, va fer una resposta vaga i va assegurar que es continuava treballant en el marc d’un projecte molt complex. En cap moment va explicar la decisió d’aturar l’avenç de la tuneladora i el consegüent endarreriment de calendari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona