Política

Santamaría considera l’independentisme un moviment “populista” i “tribal”

La vicepresidenta del govern espanyol diu que a Europa “no falta qui pretén imposar moviments antics, tancats i excloents incapaços d’afrontar els desafiaments del segle XXI”

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ja situat aquest dijous l’independentisme com un dels problemes que assolen Europa, i l’ha relacionat amb els moviments “populistes” i amb el sentiment de “tribu”. Segons la vicepresidenta, malgrat l’esforç per a la construcció de la “fortalesa europea”, a molts estats de la Unió “no falta qui pretén imposar moviments antics, tancats i excloents incapaços d’afrontar els desafiaments del segle XXI”. Aquest, segons Sáenz de Santamaría “és el dilema de l’aldea global davant les aldees particulars, però també el de la primacia de l’individu i la llibertat davant la tribu”. L’independentisme, ha dit, és fruit d’un “emocionalisme exacerbat on els dictats de la raó semblen arguments de segona fila, buits davant l’exaltació minimalista dels sentiments”.

Sáenz de Santamaría ha fet aquestes manifestacions durant la presentació d’una conferència de l’exprimer ministre de França, Manuel Valls, al Fòrum Líders de l’Agència EFE, on ha agraït “en nom del govern” a Valls que hagi comprès “la importància del que està en joc” i que hagi posat “la seva energia i prestigi personal al servei de la llibertat i la convivència harmònica de tots els catalans i de la fraternitat de tots els espanyols i europeus”.

Segons Sáenz de Santamaría, els brots del “populisme i la desinformació” afecten Europa i a llocs com l’Estat “se sumen a l’element desintegrador del nacionalisme”, i Europa té davant seu el repte “d’afrontar la governabilitat” per aconseguir “la estabilitat als estats i la defensa dels seus valors primigenis com a societat avançada i oberta”.

En aquest sentit ha insistit que “totes les idees es poden defensar” però “els que tenen a les mans governar s’han de governar sempre a ells mateixos per aquestes lleis”, “perquè la democràcia autèntica neix del respecte a la llei, que és el respecte a la resta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia