Política

Cs demanarà “responsabilitats” si el govern espanyol va mentir sobre l’1-O

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, recorda que el president Rajoy i el ministre Montoro han dit que la Generalitat no ha destinat diners al referèndum

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, creu que el Govern espanyol haurà d’assumir “responsabilitats” si es demostra que el cap de l’executiu, Mariano Rajoy, i el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, van “mentir” en dir que no s’havia destinat “ni un euro” al referèndum de l’1 d’octubre, en declaracions recollides per l’agència Efe. Rivera ha explicat aquest matí que Rajoy va assegurar de forma taxativa al Congrés dels Diputats que la Generalitat no havia destinat diners públics per l’1-O. Tot i això, la Guàrdia Civil calcula que es van desviar gairebé dos milions d’euros pel referèndum i el jutge del Suprem ha demanat a Montoro que expliqui “el més aviat possible” perquè considera que no es van utilitzar diners públics per a la consulta. Rivera ha recordat que des del passat 15 de setembre el govern espanyol controla els comptes de la Generalitat. Per això, considera que “seria molt greu” que aquest executiu no hagi detectat cap desviament de diners públics pel procés independentista.

Explicacions a Montoro

Durant una visita a Tarragona, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha defensat que calen explicacions perquè “hi ha proves a nivell de la investigació judicial i policial que sí que ha pogut haver-hi delicte”, també fent en al·lusió a l’informe de la Guàrdia Civil que eleva la malversació fins als 1,9 MEUR. Arrimadas ha criticat la “precipitació” del ministre i ha insinuat que potser ha actuat així “per tapar la seva gestió”. En qualsevol cas, segons Cs, serà el jutge qui decidirà si hi ha hagut o no una activitat delictiva. Arrimadas ha subratllat també que la malversació no afecta només a “diner líquid”, sinó també a l’ús d’instal·lacions i funcionaris. Ciutadans ha demanat aquest dijous la compareixença al Congrés del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè aclareixi les declaracions en què negava que la Generalitat gastés diners públics en l’organització de l’1-O, segons apunta l’agència ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona