Política

Investiguen l’alcalde de Sabadell per un presumpte delicte de prevaricació

El batlle està citat als jutjats arran d’una querella interposada per l’empresa concessionària de la neteja viària, Smatsa

Serracant adverteix que l’han denunciat “per fer bé la feina”

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant (Crida per Sabadell), haurà de comparèixer davant el magistrat del jutjat número 3 de Sabadell el proper 14 de maig en qualitat d’investigat per un presumpte delicte de prevaricació. El batlle ha estat citat arran d’una querella interposada per l’empresa concessionària de la neteja viària i recollida de residus en aquest municipi, SMATSA, el mes de juliol de 2017 i admesa a tràmit en el mes d’octubre de l’any passat. El jutjat ha citat igualment en qualitat d’investigats els regidors Lluis Perarnau (Crida per Sabadell) i Xavier Guerrero (ERC), a més de l’exregidor Albert Boada (Crida per Sabadell), així com a tres tècnics municipals i l’assessor extern Jordi Colomer (vinculat a Crida per Sabadell).

Serracant afirma que l’empresa ha denunciat al batlle i set càrrecs municipals “per fer bé la feina” de fiscalitzar i garantir que es compleixi el contracte signat. Serracant ho ha dit en una roda de premsa que s’ha celebrat aquest dijous en què ha defensat la “legalitat” dels cinc expedients oberts a la companyia i ha expressat el seu suport a tot l’equip tècnic i polític que va encarregar-se de tirar endavant aquests procediments.

Els fets que van motivar la querella es remunten al gener de 2017, quan el llavors alcalde de Sabadell, Juli Fernández (ERC) juntament amb els regidors Xavier Guerrero i Albert Boada van dur a terme una roda de premsa en la qual van acusar a l’empresa concessionària del servei de neteja i recollida de residus d’uns suposats sobrecostos d’aproximadament 6,5 MEUR. Fonts de l’empresa afirmen que va intentar defensar-se d’aquestes acusacions amb dades i informes que va lliurar als grups municipals de l’oposició, “davant la negativa de l’equip de govern de reunir-se amb representants de la companyia”. En considerar la “falsedat” de les acusacions formulades per l’executiu sabadellenc, SMATSA va interposar el juliol de 2017 aquesta querella que va ser admesa a tràmit el mes d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona