Política

Iglesias anuncia un acord entre Errejón i Espinar per a les primàries de Podem a Madrid

Carolina Bescansa explica que el document filtrat ahir va ser elaborat pel seu equip, però “ni tan sols té la condició d’esborrany”

Tant la diputada com Errejón s’han desmarcat del contingut del text

Després de la crisi oberta ahir dimecres com a conseqüència de la filtració d’un document que feia pública una suposada operació per desbancar el líder de Podemos, Pablo Iglesias, Carolina Bescansa ha anunciat que renuncia a anar de número dos a la candidatura d’Íñigo Errejón a la Comunitat de Madrid.

Aquesta tarda, Iglesias anunciava un acord entre Íñigo Errejón i Ramón Espinar per a les primàries que ha de fer el partit per preparar les pròximes eleccions a la Comunitat de Madrid. “He escoltat a Íñigo i confio en ell”, ha afegit.

Per la seva banda, el secretari general de Podemos a Madrid, Ramón Espinar, ha dit que “hem estat capaços de construir la unitat i estem d’acord en la base”.

Els dos caps visibles de la candidatura no han explicat detalls sobre la resta de persones que els acompanyaran ni tampoc sobre la composició de la llista. “És una candidatura d’unitat amb les millors i els millors companys”, ha assegurat Errejón, que ha afegit que “estarà al servei dels madrilenys” per a fer “un govern que posi ordre i decència a la Comunitat de Madrid”.

Carolina Bescansa, diputada de Podemos, ha renunciat a ser la número dos d’Íñigo Errejón a la llista electoral a la Comunitat de Madrid per les eleccions del maig de 2019. En un text difós ahir a la nit a través del seu compte de Twitter la diputada ha anunciat la renúncia com a número dos d’aquesta candidatura i ha desmentit “un esborrany sense firma, ni revisió, ni suport dels implicats”, que planteja un pla per a desbancar Pablo Iglesias de la Secretaria General de Podemos. Bescansa ha explicat que és un document elaborat pel seu equip que “ni tan sols té la condició d’esborrany” i considera que pot danyar la imatge de la candidatura i de Podemos. Tant Bescansa com Errejón s’han desvinculat del document.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona