Política

L’Associació de Víctimes del Terrorisme veu “poca novetat” en el comunicat d’ETA perquè “justifica la seva activitat”

Per l’AVT “es tracta d’un pas més en l’estratègia orquestrada” per l’organització terrorista

L’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) ha considerat que el comunicat d’ETA en què demana perdó a les víctimes té “poca novetat” perquè “justifica la seva activitat terrorista una vegada més”. A través d’una nota de premsa, l’AVT ha considerat que “es tracta d’un pas més en l’estratègia orquestrada” per l’organització des que el 2011 va declarar ‘l’alto al foc’ per “diluir la seva verdadera responsabilitat, justificar l’ús de la violència per la imposició del seu projecte i manipular la història”. Segons l’associació, “ETA no reconeix el mal causat, però en cap moment fa autocrítica” i “es refereix a les víctimes al mateix nivell que als torturats” o a les “persones que han hagut de fugir a l’estranger”.

L’Associació de Víctimes del Terrorisme critica que tot i que ETA assumeix una “responsabilitat col·lectiva sobre els atemptats reivindicats”, “no assumeixen responsabilitats individuals que puguin contribuir a l’esclariment dels atemptats pendents de resoldre”.

Per tot plegat, l’entitat conclou que “aquesta declaració té poca novetat” perquè “segueixen justificant l’ús de la violència en el marc d’un conflicte inventat” i equiparen “les víctimes del terrorisme amb les víctimes suposadament de l’Estat”. De fet, segons l’AVT, es tracta “d’un pas més en la seva estratègia per manipular la història i imposar el seu relat dirigit única i exclusivament a blanquejar el passat criminal de l’organització terrorista”.

“L’única declaració que esperem d’ETA és aquella en la qual es reconegui com a principal vulneradora dels drets humans al País Basc i a la resta d’Espanya durant dècades”, sosté l’associació. A més, exigeix a l’organització criminal que assumeixi les “responsabilitats individuals” per tal que els que han fugit de la justícia passin a disposició judicial per la resolució dels atemptats comesos per ETA pendents d’esclarir”.

A més, reclama l’entrega de “totes les armes intactes i del material i el desmantellament de les estructures terroristes”. Finalment, exigeix al govern espanyol que acabi amb la “campanya propagandística” d’ETA per “vendre’s a la comunitat internacional com si ells fossin els bons” per tal de “forçar als estats espanyol i francès” a cedir davant les seves reivindicacions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia