Política

Domènech creu que Valls “no coneix ni té cap projecte” per a Barcelona

El líder de Podem Catalunya critica que l’exministre francès es plantegi presentar-se com a alcaldable per seguir en el debat sobre la independència

El diputat de CatECP valora la declaració d’ETA i demana allunyar-se de lògiques de vencedors i vençuts

El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha afirmat aquest divendres que les paraules de l’exprimer ministre francès Manuel Valls constaten que “no coneix, ni li preocupa ni té cap projecte” per Barcelona.

Domènech ha fet aquesta consideració després que Valls hagi explicat que “estudiarà” l’oferta de presentar-se com a candidat de Ciutadans a les municipals de la capital perquè li interessa “continuar en el debat independentista”.

En aquest sentit, ha lamentat que l’exdirigent socialista francès es plantegi ser alcaldable no per fer política a la ciutat i treballar pel seu futur sinó “per parlar de la independència de Catalunya ”.

El diputat de Catalunya En Comú Podem (CatECP) creu que les declaracions del polític francès d’origen barceloní formen part d’una “política espectacle”. Segons ell, tot plegat es tracta d’un “globus sonda” d’un polític amb “la carrera esgotada” i d’un partit, C’s, que amb Valls “pot anunciar alguna cosa davant la impossibilitat d’anunciar res”.

El líder dels comuns també s’ha pronunciat el comunicat d’aquest divendres d’ETA. “Qualsevol lògica de vencedors i vençuts no és una bona lògica per construir futur. Hem de passar pàgina, mirar el futur i alegrar-nos de la notícia”, ha valorat.

Domènech ha fet aquestes manifestacions el dia que es reuneix per primer cop el Consell Ciutadà de Podem Catalunya, des de les primàries que a principis d’abril el van situar al capdavant de la formació morada. “Iniciem una nova etapa que ha de transcendir etapes anteriors; convertim Podem en una força que estengui la taca morada per tot Catalunya i ens faci més forts en la capacitat del canvi polític”, ha proclamat.

A la reunió d’aquest divendres hi han assistit dues de les seves candidates rivals a les primàries, Celia Cánovas i Noe Bail, ja que les seves llistes van aconseguir 3 dels 44 llocs al Consell Ciutadà que ara pilota Domènech. Domènech es va imposar a la resta de candidats a la secretaria general de Podem Catalunya amb el 72,7% dels vots. El líder de Podem proposara previsiblement a la reunió d’aquest divendres l’equip que integrarà la direcció executiva de l’organització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona