Política

Berga cedirà places al balcó per la Patum als familiars dels polítics empresonats i exiliats

La decisió se suma a l’anunci que l’Àliga també portarà clavells grocs en solidaritat

El Patronat de la Patum ha decidit “homenatjar” als polítics empresonats i exiliats convidant a les seves famílies a la festa, que se celebrarà del 30 de maig al 3 de juny. Segons ha anunciat la regidora de Patum de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, la decisió suposa “la renúncia dels regidors als seus llocs d’acompanyants i inclús a les seves places pròpies si contestessin positivament i la demanda fos superior”. La mostra de solidaritat envers els polítics se suma a la decisió, també amb el vistiplau del Patronat, de què l’Àliga, emblema de la festa, porti enguany clavells grocs. Garcia ha fet aquest anunci en roda de premsa en la qual també s’ha donat a conèixer que se sortejaran 50 places dobles al balcó pels segons salts de dijous i diumenge.

La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha explicat la voluntat del Patronat municipal d’ “homenatjar” els polítics i que la decisió de convidar els familiars és una de les propostes que van rebre a través de les xarxes socials per mostrar la “solidaritat” de la festa amb els polítics. Segons ha aprofundit, abans de l’aprovació, que va tenir lloc durant la junta general de divendres, es va advertir que els espais que ocuparan els familiars seran el dels acompanyants dels regidors i inclús, en cas de ser necessari, el dels mateixos edils. Garcia ha assegurat que l’acord va comptar amb el vistiplau dels representants de les formacions polítiques “assistents” i a la resta se’ls hi comunicarà aquest dilluns. No obstant això, ha remarcat que, en cas de que algú pugui estar disconforme, és el Patronat qui té la competència per prendre aquesta decisió.

L’oferta als familiars se suma a l’acord, pres en la mateixa junta, de què l’Àliga de la Patum de Berga, l’element més distingit de la comparseria d’aquesta festa, portarà un ram de clavells i olivera elaborat amb flors grogues en comptes de vermelles “com a mostra de solidaritat amb els presos i preses polítiques i exiliades”.

Se sortegen per primera vegada els balcons

Després que l’any passat se sortegessin per primera vegada els salts, Garcia ha explicat que aquest 2018 se sortejaran 50 places dobles per seguir els segons salts de dijous i diumenge des del balcó del consistori. Per tal de fer-ho s’han reduït les places per a acompanyants de les autoritats.

Paral·lelament també es permetrà als assistents seguir els passa carrers de dimecres i dissabte des del balcó, un fet que fins ara s’havia pogut fer però de forma “anàrquica”, ha reconegut la regidora. Per tal de posar-hi ordre, mitja hora abans de la sortida i de l’arribada s’entregaran tiquets a les persones que hi vulguin accedir, fins a un màxim de 50.

La Patum infantil

De la mateixa manera, el balcó de l’Ajuntament també se sortejarà per seguir la Patum infantil. En aquest cas s’atorgaren 14 places dobles, adreçades per a nens i nenes de 3 a 14 anys. En cas que el guanyador sigui menor de 8 anys, l’acompanyant haurà de ser un adult. Si en té més, podrà ser un menor.

Salts per a novells

Per segon any consecutiu l’Ajuntament sortejarà els salts als Plens de la Patum. Garcia ha explicar que després de l’experiència de l’any passat, enguany s’han decidit que s’oferiran 48 salts, repartits en parts iguals entre els dos de dijous i els dos de diumenge. En aquest cas, però, serà indispensable que la persona sigui “novell”, és a dir, que mai hi hagi participat. La regidora ha especificat que el consistori té registrades les persones que hi ha saltat els darrers deu anys pel que, com a mínim, podran garantir que el guanyador no hi hagi participat en la darrera dècada.

També, com a novetat, els guanyadors haurà de fer una formació prèvia per tal de garantir la seva seguretat el dia de la festa. Aquesta es durà a terme el 19 i 20 de maig.

Instàncies a l’Ajuntament

Els interessats en participar en el sorteig dels balcons i dels salts han de presentar una instància l’Oficina d’Atenció al Ciutadà ja sigui de manera presencial o telemàtica. El termini serà del 7 al 10 de maig. El sorteig, públic, serà el divendres 11 de maig a les 6 de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona