Política

ERC assegura que és “qüestió de dies” que hi hagi govern

Aragonès considera que podria haver ple d’investidura la setmana que ve si aquest cap de setmana JxCat proposa un nom

Assegura que si la proposta és Elsa Artadi “per nosaltres no hi haurà cap problema”

El secretari d’Economia i adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres que és “qüestió de dies” que hi hagi govern, si tal com ha transcendit , en la reunió que Carles Puigdemont farà amb el grup parlamentari de JxCat aquest cap de setmana surt la proposta d’un nom que pugui formar govern. De fet, en una entrevista a Catalunya Ràdio ha assegurat que si el nom és Elsa Artadi “per nosaltres no hi haurà cap problema”.

Aragonès ha recordat que tant els polítics d’ERC empresonat com els del PdeCat i també el mateix Carles Puigdemont han defensat la formació d’un nou govern el més aviat possible. “El president Puigdemont com a líder de JxCat va demanar gestionar el temps per fer una proposta i nosaltres hi estem disposats però sent conscients que ho hauríem de resoldre en els pròxims dies”, ha afirmat.

Sobre la investidura, Aragonès també ha esperat que la CUP no se situï en l’abstenció. “Estic convençut que no bloquejaran la legislatura”.

També ha reiterat el missatge que també ha transmès Oriol Junqueras des de la presó, que és molt important ampliar el suport. “Per tenir la independència necessitem ser més, reconeixement internacional i poder-nos defensar davant dels atacs de l’estat. Com diuen Puigdemont i Junqueras cal reclamar una negociació política”, ha reiterat.

Aragonès també ha parlat del suposat delicte de malversació per l’organització de l’1 d’octubre que s’atribueix als membres del govern. Ha reiterat que no hi va haver despesa per l’1-O: “No es va fer amb fons públics”, ha assegurat.

Pel que fa a la reunió del consell de política fiscal i financera que s’ha de convocar encara per aquest mes de maig, Aragonès creu que no té sentit que hi vagi com a representant de la Generalitat perquè no hi ha govern i per tant no podria defensar cap posició: “No té gaire sentit que assisteixi cap representant de la Generalitat al Consell de Política Fiscal i Finacera mentre no hi hagi un govern format”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA