Política

Cifuentes, investigada per falsedat i suborn pel cas del màster

La jutgessa cita a declarar l’expresidenta de Madrid el 26 de juny

L’exdirigent del PP ja no és aforada

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes ha estat citada a declarar com a investigada per falsedat en document públic i suborn per la jutgessa que investiga el cas del seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC). Cifuentes, que fa front a penes d’entre tres i sis anys de presó, haurà de comparèixer el 26 de juny davant la jutgessa, que l’interrogarà sobre si va pressionar diversos professors de la universitat perquè li falsifiquessin les notes per aconseguir el títol del màster sense haver cursat el curs. La citació arriba després que l’expresidenta renunciés, dimarts passat, a la seva acta de diputada a l’Assemblea de Madrid i perdés la seva condició d’aforada, i l’endemà que la titular del jutjat d’instrucció 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, comencés a prendre declaració a diversos implicats en el cas. A més de la possible pena de presó, l’exdirigent del PP de Madrid serà investigada per delictes que comporten també la inhabilitació especial per ocupar càrrec o feina pública, o almenys la suspensió.

A més de Cifuentes, la jutgessa ha citat fins ara quatre persones més com a investigades en la causa, entre les quals hi ha l’exdirector de l’Institut de Dret Públic de la URJC, Enrique Álvarez Conde, la compareixença el qual està prevista el 6 de juny. Aquest dia, també declararà la catedràtica de la Universitat de Salamanca Ángela Figueruelo, que va ser qui va presentar la denúncia que va originar la investigació del cas al jutjat número 51 i una de les professores de qui es va falsificar la firma en l’acte de convalidació de notes a l’expresidenta madrilenya. Precisament quan es va saber que l’acta de fi de màster podria haver estat falsificada, Cifuentes va començar a trontollar al capdavant de la presidència de Madrid, tot i que va ser la difusió d’un vídeo en què apareixia suposadament robant unes cremes el que la va dur a dimitir i abandonar la política. Ara, ocuparà un lloc a la gerència del rectorat de la Universitat Complutense de manera provisional, després que dimecres demanés la reincorporació a la feina. Cifuentes sempre ha mantingut que va cursar el màster i que si hi va haver alguna irregularitat va ser comesa per la universitat.

LA XIFRA

3
i sis anys
de presó són les penes amb què es castiguen els delictes de suborn o falsificació de document públic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera