Política

Esquerra

“Volem construir una majoria sòlida, àmplia i incontestable”

El president del grup d’ERC, Sergi Sabrià, va agrair a Quim Torra la “valentia i el coratge” per haver acceptat l’encàrrec de liderar un “projecte republicà fort” i es va felicitar perquè coincideixen amb ell en la necessitat de formar govern com a pas imprescindible per seguir treballant per la República. En aquest sentit, després de les crítiques rebudes des de l’independentisme per la seva suposada rebaixa de plantejaments, Sabrià va voler reivindicar que “continua inalterable” l’objectiu històric d’ERC, i va remarcar: “No hi ha marxa enrere, i l’únic que està en discussió és quan es farà efectiva.”

Per arribar-hi, això sí, va insistir en la línia de Junqueras: cal seguir ampliant la majoria fins a “creuar la línia de la majoria social” i fer-la així del tot “sòlida i incontestable” –“Volem fer república tot fent republicans”, il·lustrava–, per la qual cosa va defensar la seva “catalanitat oberta”. A efectes pràctics, va proposar obrir una oficina per protegir drets civils i polítics o recuperar mesures socials aturades pel TC o el 155, i es va dirigir als comuns per convidar-los a buscar punts de trobada. “Els esperem al nostre costat en la lluita per la democràcia i els valors republicans”, els instava, tot volent fer atractiu el projecte a persones “de mentalitat progressista”. Sabrià, a banda, també convidava l’unionisme a acceptar el resultat de les urnes i treballar per guanyar-hi. “Vostès són més de vèncer que de convèncer, i així també perden Catalunya”, els va etzibar.

A ERC també li va agradar la crida de Torra a un diàleg bilateral amb l’Estat i a una intermediació europea, que, va dir, trigarà més del que esperaven però que estan convençuts que arribarà. “Espanya mai negocia per voluntat pròpia, només negociarà si s’hi veu obligada, però cap altre escenari és possible”, advertia Sabrià. Per això també va fer èmfasi en la necessitat de l’acció exterior per guanyar primer la batalla judicial i després, també, la de les societats i la dels estats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona