Política

Mas, Montilla i família de Torra, a la tribuna de convidats del Parlament

També hi ha els expresidents de la cambra catalana Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol, així com familiars dels independentistes a la presó

Els expresidents de la Generalitat Artur Mas i José Montilla, així com els familiars de Quim Torra, encapçalen la llista dels convidats que han omplert la tribuna per assistir a la investidura del candidat de JxCat, que presumiblement sortirà escollit avui en segona volta.

La segona volta del ple d’investidura del que serà el 131è president català ha arrencat a les 10:30 hores i està previst que culmini amb l’elecció de l’aspirant, que succeirà en el càrrec Carles Puigdemont, gràcies als vots favorables del seu partit, ERC i la necessària abstenció de la CUP.

A la tribuna de convidats, que se situa a la part superior de l’hemicicle, també hi ha els expresidents de la cambra catalana Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol, així com familiars dels independentistes a la presó.

De fet, Torra ha començat el seu discurs recordant els polítics presos i als que segueixen a l’estranger fugits de la justícia espanyola, després de la qual cosa els diputats de JxCat, ERC, Catalunya En Comú-Podem i ERC han aplaudit els familiars presents, entre els quals hi havia la dona de Turull.

A les files de darrere de la tribuna s’ha vist l’exconsellera Meritxell Borràs i diversos membres del PDeCAT, com la senadora i coordinadora general, Marta Pascal; els portaveus al Congrés i el Senat, Carles Campuzano i Josep Lluís Cleries, respectivament, així com l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i que prendrà el seu relleu al capdavant de grup municipal, Neus Munté.

Per part d’ERC, futur soci de govern de Torra, s’ha pogut veure el nou home fort del partit, Pere Aragonès, i el diputat al Congrés Gabriel Rufián.

Tampoc s’han perdut la sessió d’investidura els representants de les principals entitats independentistes: han estat la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri.

Un dels convidats més matiners a arribar a la cambra catalana ha estat l’advocat Jaume Alonso Cuevillas, encarregat de la defensa de l’expresident Carles Puigdemont i d’altres encausats per la seva implicació en la declaració unilateral d’independència del passat 27 d’octubre



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona