Política

En llibertat els cinc detinguts per una protesta del CDR de Lleida

Surten amb càrrecs de desordres públics i atemptat a l’autoritat

Se’ls acusa d’intentar saltar-se el cordó policial per entrar a la subdelegació del govern espanyol el 25 de març

Els Mossos han deixat en llibertat les cinc persones que van detenir aquest dilluns acusades d’intentar saltar-se el cordó policial per entrar a l’edifici de la subdelegació del govern espanyol a Lleida el passat 25 de març, en protesta per la detenció a Alemanya de l’expresident català Carles Puigdemont.

Segons han informat els Mossos, tres persones van ser detingudes aquest dilluns al matí a Lleida i dues més a la tarda acusades de delictes de desordres públics i atemptat a l’autoritat, i van quedar en llibertat després de prestar declaració a la comissaria de la Policia de la Generalitat.

Després d’aquestes detencions, diversos centenars de persones van protagonitzar a la tarda una concentració de protesta a la plaça de la Pau, davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida.

Les detencions estan relacionades amb els incidents ocorreguts a les portes de la subdelegació del govern espanyol a Lleida, on el passat 25 de març es van concentrar prop de 3.000 persones per protestar per la detenció de Puigdemont.

En la protesta, convocada pels Comitè de Defensa de la República (CDR), diversos manifestants van intentar saltar-se el cordó policial que protegia l’edifici de la subdelegació per entrar a l’edifici, fet que es va saldar amb tres persones ferides per la intervenció dels agents antiavalots dels Mossos que protegien l’immoble.

Malgrat les càrregues policials i la tensió viscuda, els manifestants van desplegar una bandera independentista a la façana de la Subdelegació i van llançar contra la mateixa ous, llaunes i altres objectes.

Hores més tard, desenes de persones van envair les vies del tren de l’estació de Lleida amb la intenció de seguir amb la protesta per la detenció de Carles Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona