Política

Centenars de persones reclamen a Barcelona llibertat per als “presos polítics”

Aquest ha estat el primer acte públic del nou president de la Generalitat, Quim Torra

“Llibertat presos polítics” ha estat el lema més popular entre els cartells de les persones que s’han concentrat

Centenars de persones s’han congregat aquest dimecres a la tarda a la plaça de la Catedral de Barcelona per reclamar la llibertat dels sobiranistes a la presó, que consideren “presos polítics”, coincidint amb el setè mes de l’entrada a la presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la presó de Soto del Real.

Aquest acte de protesta ha estat el primer a Catalunya de Quim Torra després de ser investit pel Parlament dilluns passat, i quan la presentadora ha anunciat la seva presència els manifestants han corejat el seu nom i l’ha aclamat al crit de “president”.

“Llibertat presos polítics” ha estat el lema més popular entre els cartells de les persones que s’han concentrat a la cèntrica plaça barcelonina, que han cantat consignes com “ja n’hi ha prou”, “fora la justícia espanyola”, “som república” o “ni un pas enrere”.

A les primeres files s’han situat representants de JxCat –Eduard Pujol i Eusebi Campdepadrós–, d’ERC –Marta Vilalta i Ferran Civit–, de la CUP –Carles Riera i Albert Botrán– i dels ‘comuns’ i de l’Ajuntament de Barcelona –Joan Josep Nuet i Jaume Asens–.

En el transcurs de l’acte, s’ha llegit una carta del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en la qual assegura que la formació de Govern “és una bona notícia” i exhorta a “seguir treballant en una estratègia comú davant l’excepcionalitat repressiva que vivim”.

Així, crida a persistir: “gràcies per ser-hi i contagiar-me unes ganes boges de seguir lluitant i vivint. De cor, de tot cor”, conclou el missatge, que ha llegit el vicepresident de l’entitat sobiranista, Marcel Mauri.

També ha fet arribar una missiva Jordi Sànchez, en aquest cas, de la mà i veu de la seva successora al capdavant de l’ANC, Elisenda Paluzie.

En el text, el diputat de JxCat ha reivindicat que amb el referèndum de l’1 d’octubre “es va vèncer la por” i ha sostingut que els catalans tenen “tot el dret del món per decidir col·lectivament” el seu futur.

També ha intervingut Roger Español, el jove que l’1-O va perdre un ull per una pilota de goma, el regidor d’ERC a Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pessarrodona a qui es va investigar per delicte d’odi, i el mecànic de Reus Jordi Perelló, investigat per negar-se a reparar el seu vehicle a un membre de la benemèrita.

Abans de començar la concentració, el diputat de JxCat Eduard Pujol ha celebrat en declaracions als mitjans el “clatellot” que s’ha emportat el Tribunal Suprem després que el fiscal belga desestimés l’ordre d’extradició per als exconsellers a Bèlgica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona